ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Vill du jobba i en internationell miljö med tydlig pedagogisk vision? Är du entusiastisk och brinner för att bygga en helt ny IES-skola från grunden?  Om du dessutom är redo för nya utmaningar, sök en utvecklande och bred roll som Skolekonom på IES Upplands Väsby. 

Vi söker nu en skolekonom till vår nya skola i Upplands Väsby.

Internationella Engelska Skolan Upplands Väsby öppnades i Augusti 2020. Vi startade upp denna skola med 16 klasser i åk F-7 för att sedan utvecklas vidare till en F-9 skola. Vi har idag elever från F-8 fördelat på 18 klasser. 

IES i Upplands Väsby är en internationell skola på riktigt. Vi har en fantastisk mix av personal från hela världen tillsammans med personal från Sverige vilket leder till ökad kvalitet på utbildningen. Att få vara med och starta upp en ny skola innebär att man får vara med och bygga upp en skola från grunden. Detta innebär också att man måste vara flexibel och beredd på att jobba inom olika områden, vara lyhörd, positiv och en lagspelare. 

Du kommer att stötta Ekonomiavdelningen på Huvudkontoret och Rektorn med löpande ekonomisk hantering samt personalrelaterad administration till en viss del.  Du kommer att arbeta självständigt och proaktivt med hantering, uppföljning och rapportering som rör skolans ekonomi. Tillsammans med kollegor, kontinuerligt förbättra arbetsmetoder och processer. 

Vi erbjuder dig en möjlighet att ansluta dig till ett företag som driver den fjärde största grundskoleverksamheten i Sverige och som karaktäriseras av en internationell miljö med högt engagemang där engelska språket är en gemensam nämnare.

Vi söker dig som är redo att anta utmaningen att utvecklas tillsammans med oss.

Dina framtida arbetsuppgifter:

- månadsvisa avstämningar av skolpeng och kontakt med kommuner, samt årlig granskning 
- iordningställa bokföringsunderlag som bokförs av Ekonomiavdelningen på huvudkontoret 

- bistå rektor i budgetarbetet för kommande verksamhetsår
- månadsrapportering samt kostnadsuppföljning med kommentarer
- balansavstämning av ett antal konton för skolan
- FTE rapportering
- kontrollera och kontera leverantörsfakturor i Palette samt kundfakturering i Hogia
- ansvara för skolans elektroniska handkassa
- ansvara för att skolans löneunderlag kommer till ekonomiavdelningen

Kvalifikationer för att bli framgångsrik i denna roll:

Vi tror att du som söker till rollen har en gymnasial- eller eftergymnasial utbildning i ekonomi eller har förvärvat motsvarande kompetens i arbete.  

Du kommunicerar väl, både på svenska och engelska, har hög social förmåga och trivs med många kontaktytor. Du känner dig bekväm med Excel.

Som person är du driven, strukturerad och kvalitetsmedveten, du är också van vid att hålla deadlines.  Har du erfarenhet från skolvärlden så är det ett plus men inte en nödvändighet.

Vad kan vi på IES erbjuda dig?

Som skolekonom arbetar du tätt med skolans Rektor och nätverkar med de andra skolekonomerna på landets ca 40 skolor.  Du får också stöttning av ekonomiavdelningen på huvudkontoret. Tillsammans är du med och påverkar och bidrar till att de ekonomiska processerna fungerar väl och ständigt förbättras.

Mer information om våra förmåner:

- Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 2 000 kr.
- Pedagogisk lunch - Vi äter tillsammans med våra elever.
- Trygg anställning: Våra medarbetare anställs med kollektivavtal och försäkringar.
- EAP - Employee Assistance Program/Medarbetarestödprogram genom Falck Healthcare

Vi tror på vår metod, the IES Ethos, att med tydligt fokus på studiero, trygghet och respekt bygga en positiv skolmiljö som är tillåtande och inkluderande – och som ger bra skolresultat. Du tycker, precis som vi, att en lärare ska ha fokus på att undervisa och utveckla sin profession tillsammans med andra, och i övrigt ska det finnas bra stödstrukturer för allt från elevhälsa, lokalvård, IT-stöd till kollegial samverkan.

Skriv ett personligt brev, bifoga CV och ansöka idag. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Logga

Skolekonom

Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb