ekonomijobb.se

Skandinavisk redovisningschef till SGS

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Skandinavisk redovisningschef till SGS

Mpya Finance har fått förtroendet att rekrytera en skandinavisk redovisningschef till SGS i Linköping. Denna rekrytering vänder sig till dig som motiveras av att vara verksam i en internationell koncern, brinner för redovisningsområdet och som drivs av att bygga ett effektivt team med samarbete över flera landsgränser.

SGS finns över hela världen med fler än 2600 kontor och laboratorier med över 90 000 medarbetare. I Linköping finns huvudkontoret för SGS Skandinavien som täcker bolagen i Sverige, Norge och Danmark och det är även där denna tjänst är placerad.

I samband med att ekonomifunktionen för Skandinavien har fått ett utökat ansvarsområde i den nya koncernen är denna rekrytering ett led i att ytterligare förstärka redovisningsteamet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
En viktig del i rollen är att säkerställa fullständighet för redovisning och skatt i de skandinaviska länderna för månads- och årsbokslutsrapportering. Du kommer utveckla och implementera effektiva rutiner och processer tillsammans med det lokala teamet samt medarbetare inom Shared Service Center i Polen.

Du rapporterar till och har ett nära samarbete med Victoria som arbetar som Finance Director Scandinavia i Linköping. I rollen har du ett personalansvar för 3-5 duktiga redovisningsekonomer och ett partnerskap med lokala rådgivare avseende Local GAAP och skatt i respektive land.

  • Leda och fördela arbetet inom redovisningsfunktionen

  • Säkerställa kvalité i balans- och resultaträkning för de olika länderna i enlighet med Local GAAP samt finansiell rapportering i enlighet med IFRS regelverk.

  • Skapa samarbeten och etablera relationer med SGS olika gruppfunktioner (tax, treasary, group accounting, Shared service center etc)

  • Ansvarig för internkontroll enligt SGS policys

  • Upprätta årsredovisning

  • Cash management

  • Se till att skatterelaterade lagstadgade rapporteringskrav uppfylls och levereras i tid.

  • Kontakt med myndigheter, revisorer och andra externa parter

Vem letar vi efter?
Vi ser att du som söker denna tjänst är civilekonom, eller har motsvarande kunskap genom andra utbildningar och erfarenheter, gärna med en bakgrund inom redovisning och/eller revision. Du har tidigare arbetslivserfarenhet från att ha arbetat inom en internationell koncern och känner dig trygg med regelverk som IFRS och Local GAAP. Vidare är du väl förtrogen med rutinerna kring koncernrapportering till utländska ägare och tycker det är kul att vara verksam i ett bolag där det snurrar snabbt.

Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Som person trivs du i en föränderlig miljö där du får vara lösningsorienterad, kreativ och tänka nytt i ditt arbete. Du beskrivs som förändringsbenägen, samtidigt som du är mån om att bibehålla ditt strukturerade arbetssätt. Du besitter goda ledaregenskaper, är duktig på att underhålla dina relationer och att samarbeta med andra.

Vad erbjuder SGS?
På SGS kommer du att arbeta tillsammans med hängivna, kompetenta och engagerade kollegor med högt ställda krav på säkerhet och kvalitet. De arbetar utifrån Lean-konceptet vilket gör att de har korta beslutsvägar och ett starkt förändringsdriv i alla delar av organisationen.

Utöver det så har de på SGS en fin gemenskap på arbetsplatsen med möjlighet till aktiviteter såsom tex innebandy, padel och golf tillsammans med arbetskollegor. Vidare har de även friskvårdsbidrag och tillämpar flextid. Välkommen till en organisation som bidrar till en hälsosammare värld!

Placeringsort: Linköping

Har vi fångat ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar SGS med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på tel 0709-710016 eller anna.haga@mpya.se eller Anna Wetterlöv på 0709-710166, anna.wetterlov@mpya.se

Varmt välkommen att ansöka tjänsten!

 

Dela detta jobb

Skandinavisk redovisningschef till SGS

Mpya Finance AB