ekonomijobb.se

logga

Senior strategisk inköpare till medicinteknikbolag i Stockholm

Företag ValueOne AB
Ort
Utgår

2021-07-02

Ansök nu

Senior strategisk inköpare till medicinteknikbolag i Stockholm

ValueOne söker seniora strategiska inköpare för konsultuppdrag hos vår kund verksam inom medicinteknik. Uppdragen ska tillsättas snarast och varar i 6-12 månader med möjlighet till förlängning alternativt övergång till tillsvidareanställning.

Om rollen

Som senior strategisk inköpare ansvarar du för inköp av direkt material till produktionen, företrädesvis elektronik och mekatronik. Du förhandlar leverantörsavtal i enlighet med företagets strategier och direktiv utifrån kommersiella, tekniska och kvalitetsmässiga beslut. Vidare ansvarar du för att lokalt utveckla hållbara inköpsstrategier och genomförandeplaner inom ditt inköpsområde i nära samarbete med interna intressenter. Du ansvarar för val av leverantörer och att upphandling sker med hänsyn till och förståelse för nuvarande och framtida krav, leverantörsförbättring och möjlighet till kostnadsreducering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stötta i utvecklingen av globala inköpsstrategier inom ditt inköpsområde.  

  • Övervaka och förbättra leverantörens prestanda när det gäller kostnad, kvalitet, leverans, service och kontraktöverensstämmelse.

  • Ta initiativ för att uppnå lägsta totala kostnad genom förhandlingar, värdeutveckling, minskning och/eller konsolidering av leverantörer.

  • Utveckla och upprätthålla en förståelse och kunskap för den globala leverantörsmarknaden inom ditt produktområde .

  • Ständigt utveckla och underhålla strategier för hantering av leverantörsrelationer.

  • Arbeta nära de viktigaste intressenterna för att utveckla effektiva strategier för kostnadsminskning, effektivitet och kvalitetsförbättring av leverantörer och implementera dessa.

  • Hantera leverantörsgränssnittet under industrialiseringen av ny produkt och / eller underhåll för att säkerställa leverantörsengagemang i ett tidigt skede.

Erfarenhet och kompetens

Rätt person för denna roll har flera års erfarenhet av arbete som strategisk köpare inom tillverkande industri i en internationell miljö. Du har också erfarenhet av inköp av mekatronik eller elektronik. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning alternativt annan eftergymnasial utbildning inom supply chain, ekonomi eller liknande. Kunskap och förståelse för sourcingstrategier är viktigt för rollen liksom erfarenhet av kontraktsskrivning och avtal samt kunskaper i avtalsrätt. Vidare bör du vara en skicklig förhandlare och med god kommunikationsförmåga och fallenhet för att etablera och utveckla fruktbara leverantörsrelationer. Goda IT-kunskaper är ett krav liksom flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan

Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Dela detta jobb

logga
Senior strategisk inköpare till medicinteknikbolag i Stockholm

ValueOne AB