ekonomijobb.se

Logo

Senior redovisningsekonom till Volkswagen Group i Södertälje

Företag Jurek Bemanning
Ort
Utgår

2019-03-29

Ansök nu

Senior redovisningsekonom till Volkswagen Group i Södertälje

Arbetsbeskrivning

I din roll som redovisningsekonom kommer du självständigt att arbeta med analys och rapportering, initiera och driva nya processer och skapa nya rutiner. Du kommer arbeta i en dynamisk miljö med fokus på utveckling och förbättring.

Du rapporterar till Redovisningschefen och ingår i ett team med 5 kollegor som tillsammans har helhetsansvararet för all rapportering.

Arbetsuppgifter

  • Bokslutsarbete samt löpande redovisning
  • Självständigt ansvara för analys och rapportering, både i månads- och årsbokslut
  • Framställande av rapporteringsunderlag enligt IFRS
  • Avstämning och dokumentering
  • Delaktig i systemuppgraderingar samt säkerställa processer och flöden
  • Du kommer även arbeta med att utveckla processer och rutiner inom ekonomi med fokus på effektivisering och automatisering.

Vem är du?

Vi söker dig som har universitetsexamen inom företagsekonomi eller liknande och minst 5 års erfarenhet inom redovisning. Om du har en bakgrund som redovisningsekonom från större företag och gärna inom en internationell koncern alternativt revison är detta meriterande. Erfarenhet från IT-projekt och en fallenhet för och förståelse av IT generellt är meriterande. Erfarenhet av redovisning både enligt IFRS-reglerna och enligt svensk redovisningspraxis, (K3-regelverket), samt erfarenhet av att analysera skillnaderna mellan dessa. Erfarenhet av bokslutsarbete och internationell koncernrapportering är önskvärd. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift och talar du även tyska är det meriterande. Vidare är du systemkunnig samt har goda kunskaper i Excel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och noggrann samtidigt som du är kommunikativ, har en positiv grundinställning och trivs på en arbetsplats med hög förändringstakt. Din förmåga att bygga relationer och hantera representanter för andra kulturer är god. Du är en team player men har inga problem att arbeta självständigt. Du trivs i en miljö med många uppdragsgivare, flera språk, ett brett spann av arbetsuppgifter och dagliga utmaningar! Du drivs av att hitta effektiva lösningar samtidigt som du har en god förståelse för centrala krav och riktlinjer i en stor koncern. Vidare bör du kunna prioritera både tid och arbetsuppgifter samt ha förmåga att självständigt leda projekt.

Du erbjuds

Volkswagen Group erbjuder en utvecklande roll i ett starkt team. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid på vårt kontor beläget i Södertälje, 25 minuters bilväg från Liljeholmen. Parkeringsplatser finns.

I denna rekrytering samarbetar Volkswagen Group med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på telefon: 0707- 51 93 43 eller via mail: marie.kallstrom@jurek.se

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om verksamheten

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Skoda, Audi, SEAT, Volkswagen Transportbilar och Porsche - samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolaget Europeisk Biluthyrning AB.

Dela detta jobb

Logo
Senior redovisningsekonom till Volkswagen Group i Södertälje

Jurek Bemanning