ekonomijobb.se

Senior Redovisningsekonom till Systembolaget

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Senior Redovisningsekonom till Systembolaget

Vill du arbeta som Senior redovisningsekonom i ett spännande bolag som har ett viktigt samhällsuppdrag? Systembolaget söker nu en självständig, engagerad och senior redovisningsekonom som vill utvecklas i en organisation som står för starka värderingar.

Om rollen
Systembolaget är nu i behov av att rekrytera en Senior redovisningsekonom till gruppen Bokslut och Finansiell controlling. I rollen kommer du arbeta brett inom redovisning med tonvikt på bokslut, analys och rapportering. Du stöttar verksamheten i redovisningsfrågor, är med och driver utvecklingen av rutiner och processer. Du är delaktig i interna projekt och trivs i en roll där du samarbetar med och backar upp dina kollegor. Du kommer ha många kontaktytor såväl inom gruppen, andra delar av organisationen och externa kontakter.

Som senior redovisningsekonom kommer du bl a:

  • Ansvara för och analysera månads- delårs- och årsbokslut inklusive extern rapportering
  • Ansvara för moms- och skatterelaterade frågor samt att relevant lagstiftning tillämpas korrekt
  • Säkerställa att den finansiella redovisningen håller hög kvalitet
  • Säkerställa att nya och ändrade redovisningsprinciper tillämpas
  • Upprätta redovisning enligt Transparenslagen
  • Vara stöd i redovisningsfrågor inom och utom avdelningen

Du ingår i gruppen Bokslut och Finansiell controlling som ligger under Redovisningsenheten. Gruppen består av 8 personer och du rapporterar till gruppchefen. I rollen ser vi gärna att du använder din nyfikenhet och ifrågasätter, kommer med idéer och vill vara med och påverka för att skapa än mer digitala och effektiva processer på ekonomiavdelningen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en civilekonomexamen i företagsekonomi med inriktning redovisning eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av redovisning och bokslutsarbete samt goda kunskaper inom moms- och skatteregler samt IFRS. Erfarenhet från revision är meriterande.

Som person är Du nyfiken och sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter. Du är analytisk och ser möjligheter och tycker om att driva förbättringsprocesser framåt. Du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande med en mycket god administrativ förmåga. Som person är du positiv, pålitlig och kan självständigt slutföra uppgifter inom utsatta tidsramar. Du trivs med att arbeta självständigt och driver på dina egna processer med planering och prioritering. Du har lätt för att samarbeta med andra och du har en positiv inställning till din omgivning och bidrar till en bra prestationsmiljö för hela gruppen. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se eller. Urval och intervjuer kommer att ske från mitten av januari. Varmt välkommen med din ansökan!

Om din utveckling på Systembolaget
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Om Systembolaget
Du kommer arbeta på Systembolagets huvudkontor i Kungsträdgården, mitt i centrala Stockholm i trevliga lokaler som dessutom har en egen lunchrestaurang.

Bokslutsgruppen som ingår i Redovisningsenheten inom Ekonomi & Administration, hanterar bl.a. kassaredovisning, bokslut och extern rapportering.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information www.systembolaget.se

Ansvarig rekryterare

Helene Werme

helene.werme@mpya.se

0708 97 11 57

Dela detta jobb

Senior Redovisningsekonom till Systembolaget

Mpya Finance