ekonomijobb.se

Senior Redovisningsekonom till EuroMaint

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-11-24

Ansök nu

Senior Redovisningsekonom till EuroMaint

Har du en bred kunskap inom redovisning och lockas av en roll där du kommer att få bidra med dina kunskaper och samtidigt fortsätta växa? Lockas du dessutom av att arbeta i en dynamisk organisation som är en del av en stor, framgångsrik och global koncern? Och vill du bli en del av en organisation som med sin expertis utvecklar tågtrafiken för att möta framtida samhälls- och miljöutmaningar? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Nu söker vi en Senior Redovisningsekonom till EuroMaint. I rollen kommer du att arbeta brett inom redovisning, bokslut och rapportering. Som Senior Redovisningsekonom kommer du få ett stort ansvar för redovisningen av fem bolag inom EuroMaint. Rollen passar extra bra för dig trivs med att arbeta både högt och lågt och som har ett tydligt effektivitetstänk, då en stor del av rollen innebär att utveckla processer och rutiner inom avdelningen och ditt område.

Som Senior Redovisningsekonom är du en del av ett team på 8 personer och du rapporterar till Redovisningschefen. Tjänsten är placerad på EuroMaints huvudkontor i Solna Strand. EuroMaint arbetar flexibelt och med basen på kontoret finns möjligheten att fortsätta arbeta vissa dagar hemifrån.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

 • Delaktig i månads-, kvartals-, och årsbokslut

 • Delaktig i koncernrapportering till CAF i samarbete med Financial Controller och Redovisningschef

 • Löpande redovisning: avstämningar av HB konton, periodiseringar, beräkning av skatter, avskrivningar, kontering av vissa fakturor

 • Bokning och uppföljning av personalrelaterade reserver samt lagerredovisning

 • Uppföljning el- och fjärrvärmekostnader

 • Koncernavstämningar

 • Årsredovisningar

 • Skattedeklarationer samt delaktig i inkomstdeklarationer

 • Superuser för affärssystemet LN

 • Driva utvecklingsprojekt exempelvis utredningar av systemgenererade huvudbokskonton, effektivisering av processer och system

 • Ta fram och utveckla nya policys och standarder inom bolaget/koncernen

Din profil

Du har en eftergymnasial eller akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter skaffat dig minst 3 års erfarenhet från redovisning. Troligtvis arbetar du idag som Redovisningskonsult, Redovisningsekonom eller Redovisningsansvarig. Det är högst meriterande om du har erfarenhet av tillverkande bolag och lagerredovisning. Du har ett systemintresse, är van att arbeta i Excel och relevanta affärs- och stödsystem. Slutligen är du flytande i engelska eftersom detta är koncernspråket på EuroMaint.

Du som person

För att lyckas i rollen som Senior Redovisningsekonom är du en pålitlig och produktiv person med ett driv att slutföra en påbörjad uppgift, och du förstår vikten av att hålla deadlines. Du är strukturerad och värderar en hög kvalitet på det du lämnar ifrån dig. Samtidigt trivs du i en dynamisk miljö och vågar utmana det rådande för att hitta de bästa lösningarna. Därtill krävs en god samarbetsförmåga eftersom du i rollen kommer att knyta kontakt med många medarbetare inom organisationen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar EuroMaint med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alt Caroline Björk 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Verksamheten bedrivs genom ett nät av 20 verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder och i Norge. Euromaint har en omsättning på cirka 1 500 MSEK och cirka 1 000 medarbetare. Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019. Läs mer på www.euromaint.se.

Dela detta jobb

Senior Redovisningsekonom till EuroMaint

Prodiem