ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Redovisningsekonom till Benny Andersson Produktion

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-12-25

Ansök nu

Senior Redovisningsekonom till Benny Andersson Produktion

Är du en jordnära Senior Redovisningsekonom med integritet som tycker om att jobba brett inom redovisning? Trivs du även att jobba i team och nära verksamheten? Då kan den här rollen som Senior Redovisningsekonom vara din nästa utmaning!

Vad kan Benny Andersson Produktion erbjuda dig?
Företaget ingår i en bolagsgrupp som grundandes på 80-talet och utifrån det ursprungliga Mono Music AB, har verksamheter vuxit fram i takt med att nya projekt har sett dagens ljus. Från vårt kontor på Skeppsholmen har projekt som bland annat Kristina från Duvemåla, Benny Anderssons Orkester, Chess på Svenska, Mamma Mia, ABBAs skiva Voyage samt showen ABBA Voyage vuxit fram.

Inom bolagsgruppen bygger vi även upp RMV bolagen som producerar och ger ut musik, film och andra konstarter. Vi ger ut musik av artister som Herbert Munkhammar, Frida Hyvönen och Hällas, och har producerat filmer som Cirkeln och And Then We Danced

Vi är 15 personer som dagligen arbetar i de olika verksamheterna. 

I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du att arbeta brett inom redovisning. Du stöttar verksamheten i redovisningsfrågor, är med och driver utveckling av rutiner och processer. Du är delaktig i interna projekt och trivs i en roll där du samarbetar med och backar upp dina kollegor. Du kommer även vara systemansvarig för Visma.net. Du kommer ha många kontaktytor, både inom och utom organisationen. Du kommer ingå i ett team som består av 4 personer och rapporterar till Ekonomichefen.

Då tjänsten är ny har du en fantastisk möjlighet att sätta din prägel på rollen tillsammans med övriga i teamet.

I rollen ingår:

  • Löpande bokföring och avstämningar.

  • Upprätta månads- och årsbokslut.

  • Delaktig i Årsredovisning och deklaration.

  • Stötta verksamheten i ekonomifrågor samt ta fram underlag och uppföljning.

  • Arbeta med förbättring och effektivisering av redovisningen.

  • Kontakt med bank och revisorer m fl.

  • Hålla sig a jour och säkerställa nya redovisningsregler/standarder.

  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt.

  • Driva och delta i olika projekt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande. Du har arbetat ett flertal år med redovisning och är trygg i din kompetens. Du är självgående i att upprätta bokslut. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av musikbranschen, royaltyhantering eller Visma.net är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har ett sinne för siffror samt ett eget driv och vilja att påverka och utveckla processer och rutiner. Vidare är du självgående, proaktiv och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Benny Andersson Produktion AB med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Senior Redovisningsekonom till Benny Andersson Produktion

Mpya Finance AB