ekonomijobb.se

Senior projektledare för due diligence projekt hos Stockholm Exergi!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-09

Ansök nu

Senior projektledare för due diligence projekt hos Stockholm Exergi!

Stockholm Exergi är produkten av hundratals engagerade människor. Hundratals tankar, perspektiv och känslor som tillsammans arbetar för att göra Stockholm och världen mer hållbar. Hos dom kan du omvandla din energi till en hållbar framtid. Med gemensam kraft gör dom skillnad. Nu står Stockholm Exergi för en due diligence process där de behöver ett stort projektstöd i detta arbete. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Idag är Stockholm Exergi fortfarande en del av Fortum Sverige AB men där Fortum nu överväger att sälja sin andel i bolaget. Mot denna bakgrund kommer en Vendor Due Diligence att genomföras rörande Stockholm Exergis (målbolag) verksamhet. Detta arbete kommer från Stockholm Exergis perspektiv och på uppdrag av ägarna, bedrivas i projektform med start omgående. Detta ligger därmed till grund för att vi nu söker en projektledare och projektstöd för att möjliggöra en effektiv projektprocess. Scoopet för uppdraget kan förändras under projektets gång och komma att variera beroende på vilken fas projektet är i.

Du kommer som projektledare att vara central i detta uppdrag gällande dokumenthantering, kvalitetsgranskning och kontakt med projektmedlemmar. Det innebär att förbereda dokument för olika möten samt stötta projektledare och projektteam i diverse frågor rörande b.la. tidsplan, uppföljning, informationshämtning. Vidare kommer du ha en roll som också innefattar att vara behjälplig på olika plan såsom att stötta i mötesbokning, säkerställa datainsamling och se till att allting levereras utifrån deadline.

Viktigt

För att säkerställa leveransen under tidskritiska perioder kommer hög grad av tillgänglighet och flexibilitet avseende arbetstider. d.v.s. göra vad som krävs för att leveransen ska gå iväg i tid. Då Academic Work har kollektivavtal utgår därmed OB och övertid om arbetet kräver flexibilitet.

Du erbjuds

Här finns möjligheten för dig som antingen är egenkonsult eller som har mångårig erfarenhet att ta dig an ett spännande projekt i ett stort bolag som har stor samhällspåverkan. Din roll och kompetens kommer framåt vara avgörande för hur projektet fortlöper och där har du inte bara ett intressant uppdrag att åta dig, utan också goda referensprojekt att lägga till i din portfölj.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Stötta I genomföranden av projektplan innefattande b.la. projektstruktur, filhantering, organisering och komplettering av dokumentation, informationsutlämning till ägare (Fortum & Stockholm Stad) samt deras representanter och rådgivare efter godkännande/avstämning med projektledningen.

 • Ansvara för kommunikationsplanering, mötesförberedelser, säkerställa rätt språk (översättningar om nödvändigt).

Vi söker dig som

 • Troligen erhåller en akademisk utbildning inom Ekonomi, Marknadsföring, organisation, alternativt inom ett annat relevant område

 • Erfarenhet från tidigare VDD projekt

 • Mångårig erfarenhet från projektledning med mycket tighta deadlines

 • Koordinerat projektarbete med flera inblandade intressenter och uppgiftslämnare

 • Mycket goda kunskaper i MS Office (excel & ppt) för arbete med presentation av material, sammanställning av information och numeriska underlag.

 • God Engelska i skrift

 • uppdragsgenomförande och referenser kommer vara obligatoriskt för denna process.

Det anses meriterande om du har erfarenhet från energi/industriföretag

För detta söker vi en person med en otrolig struktureringsförmåga, är van att jobba i ett högt tempo och som alltid ser till att leverera i tid. Då detta är ett omfattande och stort projekt gäller det att du är van att arbeta med många ansvarsområden samtidigt och har en god kommunikativ förmåga.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, projektbaserad anställning initialt till juni 2021.

 • Placering: Gärdet, Stockholm

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stockholm Exergis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Dela detta jobb

Senior projektledare för due diligence projekt hos Stockholm Exergi!

Academic Work