ekonomijobb.se

Senior Policy Advisor

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-21

Ansök nu

Senior Policy Advisor


Vill du vara med på vår resa?

  

Vattenfalls ska möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Det är vår strategi som genomsyrar allt vi gör. Vi söker nu en medarbetare till vårt svenska Public and Regulatory Affairs-team som bland annat kommer att ansvara för elnätsfrågor. Elnäten är en förutsättning för att möjliggöra elektrifieringen av samhället och därmed för att nå Sveriges klimatmål. Och det är bråttom att få förutsättningarna på plats.

  

Vi erbjuder

Hos oss får du bidra konkret till morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa förutsättningar för framtidens energisystem. Vi erbjuder en arbetsplats präglad av engagemang, nyfikenhet, kompetens och samarbete. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en spännande roll med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team och arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

  

Rollen som Senior Policy Advisor

PRA-enheten stöttar Vattenfalls intressen genom transparent politisk och regulatorisk bevakning och påverkan. Våra främsta uppgifter är att:
   


– Bevaka politik, lagstiftning och samhällsfrågor

– Utvärdera regulatoriska frågor för att identifiera utmaningar och möjligheter

– Utveckla positioner för intern och extern kommunikation

– Påverka politiska och regulatoriska processer för att nå vårt mål om ett fossilfritt liv inom en generation.

  

I rollen kommer du att ansvara för koordinering av inspel, remissvar och positioner för de sakfrågor du bevakar, alltid utifrån ett helhetsperspektiv på Vattenfalls verksamhet. På enheten arbetar vi i nära samarbete med Vattenfalls olika affärsområden. Arbetet sker i en internationell miljö, även om fokus är Sverige så behandlas även EU-relaterade frågor tillsammans med våra internationella verksamheter.

  

I rollen ingår även att underhålla och utveckla kontakter och relationer med externa intressenter såsom politiker och tjänstemän i Regeringskansliet, riksdag, myndigheter och intresseorganisationer inom dina sakfrågor. Du kommer att representera Vattenfall i olika externa grupperingar hos myndigheter och branschorganisationer. Du kommer även att arrangera seminarier och rundabordssamtal i opinionsbildande syfte. Rollen är mycket kommunikativ och samarbetsorienterad och vi förväntar oss att du gärna delar din kunskap internt och externt som talare i olika sammanhang. Du kommer att samarbeta nära med kommunikatörer och pressavdelningen såväl som med jurister och experter.

  

PRA-enheten består idag av 9 personer och utgör en del av Kommunikationsavdelningen.

  Kvalifikationer• Universitetsexamen (t ex inom statsvetenskap, ekonomi, teknik eller juridik).

• Minst 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet.

• Dokumenterad erfarenhet av lobby- och påverkansarbete, gärna inom energifrågor.

• Erfarenhet att hitta lösningar och mervärden där det finns motstående intressen.

• Mycket goda kommunikativa egenskaper i skrift och i tal, framför allt på svenska men även på engelska.
   


Särskilt meriterande• Erfarenhet från energibranschen och av elnätsfrågor och/eller erfarenhet från regeringskansliet eller relevanta myndigheter.

• Kunskap om den nordiska elmarknaden, särskilt gällande slutkundsfrågor.

• Brett nätverk med relevanta intressenter.

  

Din profilVi söker som dig som vill arbeta i en roll där du får använda din analytiska förmåga och hantera många parallella frågeställningar. För att lyckas i rollen krävs att du är både noggrann, ser detaljer och lyckas behålla ett helikopterperspektiv. Som person är du positiv, lösningsorienterad och initiativrik. Du har en mycket god förmåga att effektivt tillgodogöra dig stora mängder skriftlig information, både på engelska och svenska. Du trivs i en roll med kontakt med många olika interna och externa intressenter. Du bör ha förmågan att skapa långsiktiga relationer och visa respekt för olika åsikter.

  Placeringsort: Solna
   


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 10 oktober 2021.

  

Frågor?

Rekryterande chef Anja Alemdar kan svara på frågor om tjänsten och nås på tel. 070-219 48 58 eller via mail anja.alemdar@vattenfall.com.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta vår rekryterare Caroline Grammenos på 072-224 97 01.  

Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00

Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna)

Jens Morell (Unionen)

Christer Gustafsson (Ledarna)

Juha Siipilehto (SEKO).  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
   


Vi ser fram emot din ansökan!
   


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
   #LI-AJ1 

Dela detta jobb

Senior Policy Advisor

Vattenfall AB