ekonomijobb.se

Logo

Senior Koncernredovisningsekonom till innovativt bolag!

Företag Jurek Bemanning
Ort
Utgår

2019-08-06

Ansök nu

Senior Koncernredovisningsekonom till innovativt bolag!

För kunds räkning söker vi en driven och kvalitetsorienterad Koncernredovisningsansvarig. För rätt person innebär detta en utvecklande och meriterande roll på ett expansivt bolag där du kommer att arbeta i en viktig och central roll. I samband med planerade förvärv av nya bolag kommer vår kund bilda en koncern och påbörja arbetet med koncernredovisning framöver. Följaktligen söker bolaget nu en person som ansvara för koncernredovisningen, samt processer och rutiner för densamma. Tjänsten är belägen på huvudkontoret i centrala Stockholm och rapporterar direkt till CFO.

Arbetsuppgifter

  • Samordna förvärvade bolag ur ett redovisnings- och rapporteringsperspektiv
  • Upprätta processer och rutiner för koncernredovisning & rapportering
  • Övergripande ansvar för koncernredovisningen
  • Kvalitetssäkra och säkerställa att koncernens redovisning följer de legala krav och redovisningsstandarder som finns
  • Vara med och implementera ett konsolideringssystem med hjälp av konsulter
  • Ansvara för koncernens årsredovisning och tillhörande rapportering
  • Konsolidering av koncernens bolag, samt upprättande av koncernbokslut

Vem är du?

För att lyckas i denna roll är du utbildad Civilekonom eller motsvarande, med minst 8 års erfarenhet av kvalificerad redovisning varav 4 års erfarenhet av operativ koncernredovisning i närtid. Du har troligtvis mycket goda kunskaper om IFRS-regelverk och även om det svenska regelverket K3.

Vi tror även att du är pedagogisk och att du med lätthet kan förmedla din kunskap till andra. Vidare har du avancerade kunskaper inom koncernredovisning & rapportering med fokus på helheten. Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både i tal & skrift. Erfarenhet av att leda koncernövergripande projekt såsom implementeringar och utvärderingar av affärssystem är meriterande

Du erbjuds

Du ges möjligheten att bli en del av ett expansivt bolag som befinner sig i en spännande tillväxtfas. Du kommer att inneha en mycket viktig, central roll i verksamheten. Kundens kontor är placerat i fina lokaler i centrala Stockholm. Tjänsten är initialt ett konsultuppdrag med mycket god chans till förlängning eller fast anställning hos kund och omfattar heltid.

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management.

Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Mehdi Riahi på mehdi.riahi@jurek.se Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig redan idag, välkommen med din ansökan!

Sökord: koncernredovisningsansvarig, koncernredovisningsekonom, koncernredovisningsspecialist, koncernredovisningschef, koncernredovisare, konsolidering, consolidation, group accounting manager, ifrs, k3, head of group accounting, accounting, redovisning, redovisningschef, redovisningsansvarig

Dela detta jobb

Logo
Senior Koncernredovisningsekonom till innovativt bolag!

Jurek Bemanning