ekonomijobb.se

Senior Internal Control Officer till If Skadeförsäkring

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-04-30

Ansök nu

Senior Internal Control Officer till If Skadeförsäkring

Söker du en bred och spännande roll inom intern styrning, kontroll och riskhantering? Lockas du av att tillhöra en nordisk och kompetent Risk Management organisation som löpande driver utvecklingsprojekt med fokus på kvalitet och förbättring av Ifs affärsprocesser? Och har du ett intresse av att lära dig hur andra linjen arbetar inom försäkringsbranschen samt de risker och utmaningar If står inför, då ska du garanterat läsa vidare och söka denna roll!

Detta söker vi

Nu söker vi en Senior Internal Control Officer till If. If har en nordisk Risk Management organisation bestående av ca 40 medarbetare där bl.a. avdelningen Risk Control & Reporting återfinns. Teamet tillhandahåller expertis, supporterar, övervakar och utmanar första linjen i deras arbete med riskhantering samt intern styrning och kontroll. I arbetet kommer du att ha många kontaktytor internt inom Risk Management samt även inom Ifs Nordiska och Baltiska försäkringsverksamhet, Corporate-funktioner samt IT. Som Senior Internal Control Officer tillhör du ett team på tre personer och är placerad på kontoret i Bergshamra. If arbetar flexibelt och framöver finns det även möjlighet att med basen på kontoret arbeta vissa dagar hemifrån.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl.a. bestå av att:

  • Stötta första linjen i arbetet med kvalitetsuppföljning och utvärdering av intern kontroll och styrning

  • Utveckla och förbättra styrdokumentation

  • Utbilda risk- och kvalitetskoordinatorer i första linjen inom bl.a. ramverket för intern styrning och kontroll

  • Stötta verksamheten med utveckling av processdokumentation

  • Delta i kvartalsvis rapportering till riskkommittéer, ledning och styrelse

  • Genomföra monitoreringar inom ett flertal riskområden tillsammans med andra specialister inom Risk Management för att identifiera brister och föreslå förbättringar

Då teamet ingår i en nordisk organisation kan resor i de nordiska länderna förekomma i begränsad omfattning.

Din profil

Du har en akademisk examen inom ekonomi och har efter studierna skaffat dig minst 5 års relevant erfarenhet inom intern styrning och kontroll. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från externrevision, internrevision, IT-revision, riskhantering eller processkartläggning. Erfarenhet från försäkring, bank eller annat finansiellt institut är en fördel men inte ett uteslutande krav.

Vidare uttrycker du dig mycket bra i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du som person

Som person är du en strukturerad och kvalitetsmedveten person med förmågan att ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta tillsammans för att nå gemensamma mål. Då rollen innebär många kontaktytor med olika delar av organisationen har du lätt för att samarbeta med andra och har en god kommunikativ förmåga. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö där det är viktigt att du är lösningsorienterad samt har förmågan att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Det är ditt intresse för området, din personlighet och attityd som är avgörande för rollen och för att passa in på If.

Detta erbjuder If

Försäkringsbranschen utvecklas snabbt genom digitalisering och nya förväntningar från kunder. If strävar efter att varje dag vara försäkringsbolaget som ligger i framkant och driver den utvecklingen. Hos If finns en stor kompetens och gedigen erfarenhet från engagerade kollegor att lära sig utav. If erbjuder dessutom ständig kompetensutveckling genom kurser och interna utbildningar. Vi ställer höga krav samtidigt som vi litar på att det är genom medarbetares egenskaper, kunskaper och vilja att utvecklas, som vi tillsammans blir ett ännu bättre försäkringsbolag.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar If Skadeförsäkring med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på tfn 073-384 23 94 alt Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,7 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Våra 7 900 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi försäkrar det som är värdefullt i livet. 

Dela detta jobb

Senior Internal Control Officer till If Skadeförsäkring

Prodiem