ekonomijobb.se

Senior Internal Auditor till Loomis AB

Ort
Utgår

2021-03-04

Ansök nu

Senior Internal Auditor till Loomis AB

Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för kontanthantering och internationell värdehantering. Loomis har ett internationellt nätverk av ca 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och koncernen omsatte ca 21 miljarder SEK år 2019. Loomis är noterat på large cap-listan på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.loomis.com

Vill du vara med och utveckla och bygga upp en ny kontrollfunktion? Vi söker dig som är redo att ta nästa steg och utmaning i karriären i ett otroligt spännande, framgångsrikt och händelserikt företag! 

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Som Senior Internal Auditor kommer du att utföra ett brett utbud av revisioner som täcker alla aspekter av Loomis verksamhet och olika enheter. Rollen som Senior Internal Auditor kommer erbjuda både en bredd av olika frågor samt möjligheter att få växa tillsammans med avdelningen och bolaget. Du kommer tillsammans med Head of Internal Audit att få vara med och bygga upp kontrollfunktionen i form av att sätta ramverket och processer. Du kommer att vara en viktig aktör som hjälper till att bygga en framgångsrik relation med de olika enheterna och dess företagsledning för att ge mervärde och konsultation för att påverka och stärka effektiviteten i verksamheten. Rollen kommer att vara proaktiv i linje med Loomis primära affärsmål för att säkerställa att kontroll- och riskhanteringspraxis är bäst i klassen.

I rollen kommer du:

 • Vara ansvarig internrevisor i ett eller två reglerade dotterbolag.

 • Att ha en aktiv roll i den årliga riskbedömningen och revisionsplaneringsprocessen för Loomis koncernen, med ansvar för att utföra riskbedömning för vissa enheter, områden etc.

 • Att utföra revisionsuppdrag inom Loomis-gruppen där du har ett helhets ansvar i form av planering, kommunikation, fältarbete, skriva revisionsrapporter och rapportera revisionsresultat till management.

 • Revisionsarbetet kommer att omfatta granskning och regelbunden utvärdering avatt koncernens organisation, styrningsprocesser, ramverk, IT-system, internkontrollmiljö, processer och rutiner är effektiva.

 • Du ger rekommendationer som kommer hjälpa verksamheten att förbättra affärs processer och kontroller. 


För att lyckas i denna roll ser vi att du har ett paraplytänk samtidigt som du ska kunna dyka ned i detaljer. Vidare bör du vara en relationsbyggande person som trivs med breda kontaktytor och har lätt för att vinna förtroende hos andra. Du bör vara van med att kunna arbeta självständigt, ha hög integritet och en mycket god affärsförståelse. 

I denna roll är det viktigt att spendera tid i de olika enheterna under granskningsarbetet för att lära känna verksamheterna. Rollen inkluderar därför resor till de olika länderna (Europa, USA, Latinamerika) - cirka 20–25%.

Erfarenhet och kvalifikationer

Vi ser att du som söker har följande kvalifikationer:

 • Akademisk examen, t.ex. master- eller kandidatexamen inom ekonomi eller relaterat område

 • 6–10 års relevant erfarenhet från liknande roll och gärna inom den nordiska bank- och finanssektorn

 • Meriterande om du har arbetat på någon av The Big 4

 • Certifierad intern revisor (CIA), är att föredra

 • Mycket goda kommunikations- och presentationsegenskaper

 • Förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska


Ansökan och kontaktuppgifter

I denna rekrytering har Loomis AB valt att arbeta med Sharp Recruitment & Consultants. För mer information om Loomis AB och/eller tjänsten är du välkommen att kontakta Ron Cohen på +46 73 518 51 88 eller på ron.cohen@sharprecruitment.se

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag!

 

 

Dela detta jobb

Senior Internal Auditor till Loomis AB

Sharp Recruitment & Consultants