ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior inköpare – Ringhals AB

Ansök nu

Senior inköpare – Ringhals AB

Är du van att ansvara för att analysera, utveckla och implementera strategier för att genomföra olika upphandlingsprojekt? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

      

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

       

Nu söker vi en senior inköpare till inköpsavdelningen på Ringhals AB.

      

Om jobbet

Inköpsavdelningen ansvarar för alla externa upphandlingar till Ringhals och Forsmarks kärnkraftverk, vilket omfattar inköp av leveranser till investeringsprojekt, material, tjänster och service. I denna roll ingår att ansvara för upphandlingar till investeringsprojekt och större underhållsinköp inom anläggningsunderhåll. Du kommer arbeta tillsammans med ett fantastiskt team bestående av operativa, kvalificerade och seniora inköpare med gedigen erfarenhet av kärnkraft och andra branscher. Vi erbjuder ett arbete där du får vara del av en organisation i förändring i en miljö där teknik och säkerhet står i centrum.

        

Som senior inköpare kommer du vara ägare av affären och är med under hela investeringsprocessen från förstudie, upphandling, kontraktsskrivning, uppföljning och utvärdering. Du har ansvaret över dialogen med leverantören och har ett nära samarbete med projektledaren.

      

Dina arbetsuppgifter

• Genomföra upphandlingar enligt Vattenfalls/Ringhals projektmodell

• Ansvara för att utveckla företagets inköp i investeringsupphandlingar

• Självständigt leda och genomföra förhandlingar i komplexa upphandlingar

• I samverkan med beställare och sponsorer löpande analysera inköpsbehovet beträffande kostnader, samordning, kravspecifikationer, kvalitét, kvantitet och leveranssäkerhet

         

I jobbet ingår det även att vara mentor till kollegor på inköp.

         

Om dig

Vi ser gärna att du

• Har högskole- eller universitetsexamen inom inköp eller ekonomi

• Har gedigen arbetslivserfarenhet av komplexa investeringsupphandlingar i en hög kravställd verksamhet, förslagsvis inom kärnkraftverk, papper- och massaindustri,

• Du har flera års erfarenhet av att utveckla leverantörsrelationer så företagets inköpsbehov säkerställs på ett kostnadseffektivt sätt

• Är trygg i att förhandla och förstår affärsjuridik, code of conduct och kontraktsskrivning

• Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

          

Det är meriterande om du är van att arbeta i projektform och kan VPMM-processen. Det är även meriterande om du har bakgrund som säljare eller key account. Behärskar du tyska eller franska ses det som meriterande.

                    

Som person är du trygg och inger förtroende. Du har inga problem att ta ut det viktiga och rapportera under ledningsmöten inför VD. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra förhållningssätt. Det är viktigt att du behåller fokus tills projekten är avslutade och resultat är uppnådda. Vidare trivs du att arbeta tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete.

                

Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

          

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

            

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

          

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande Inköpschef Martin Sjöholm tfn 070-516 88 15.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Terese Johansson tfn 073-097 79 22.

          

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

              

Placeringsort: Ringhals

               

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2022.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

                

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

                     

Location: Varberg

#LI-SE

Dela detta jobb

Senior inköpare – Ringhals AB

Vattenfall AB