ekonomijobb.se

logga

Senior Group Financial Controller till Söderberg & Partners

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-03-05

Ansök nu

Senior Group Financial Controller till Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio analytiker men har idag vuxit till 2200 medarbetare i sju länder. Vi är nu en av Sveriges ledande finansiella rådgivare som tror på värdet av att tänka annorlunda, ständigt ifrågasätta, förändra och utveckla det traditionella arbetssättet i vår bransch. Vi är våra kunders strategiska partner där vi erbjuder rådgivning inom pension och företagsförsäkringar, förmögenhetsförvaltning samt utvecklar en mängd digitala HR-verktyg inom people management. I grund och botten handlar vårt erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv – vi arbetar proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Det entreprenöriella drivet genomsyrar därför hela organisationen och med korta beslutsvägar ges stort utrymme för egna idéer. Vi har dessutom valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare både i arbetet och på fritiden. Läs mer på www.soderbergpartners.se

Lockas du av att utvecklas inom koncernredovisning och financial control i en entreprenörsstyrd och förvärvsintensiv internationell koncern? Är du redo att ta lead i appliceringen av IFRS? Vill du vara en drivande kraft för att skapa framtidens mest högkvalitativa och processtyrda Group Finance-funktion? Då ska du definitivt läsa vidare!

Söderberg & Partners har växt kraftigt de senaste åren med internationell expansion på bred front och vi letar efter dig som vill bli en viktig del av den fortsatta tillväxtresan. Koncernen har i dagsläget dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Luxemburg och Spanien.

Detta söker vi

Vi söker nu en ambitiös och utvecklingsorienterad Senior Group Financial Controller till Söderberg & Partners. I rollen kommer du att tillhöra teamet Group Financial Reporting som idag består av sex medarbetare (Group Financial Controllers och Financial Data Specialists) och leds av en Head of Group Financial Reporting. Teamets huvudsakliga ansvar är koncernredovisning och årsredovisning, framtagande av annan finansiell data samt intern kontroll för koncernen. Gruppen ansvarar även för styrelserapportering.

Som Senior Group Financial Controller kommer du att ha en senior och bred roll inom teamets ansvarsområde. Du kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att leverera en högkvalitativ finansiell rapportering och koncernredovisning. Du kommer även att ha ett explicit ansvar för komplexa regelverksfrågor och applicering av nya regelverk rörande IFRS inom koncernen. Utifrån din erfarenhet och din roll i teamet, kommer du att driva det löpande konsolideringsarbetet i gruppen. Det är även ett naturligt steg för dig, då du högst troligen har ambitionen att en dag bli koncernredovisningschef.

En annan central del av rollen är att driva och medverka i strategiska förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera den finansiella rapporteringen och även teamets egna rutiner och processer. Söderberg & Partners befinner sig i ett mycket intressant skede, då ett stort förändringsarbete pågår med målet att skapa en processtyrd och högkvalitativ Group Finance-funktion genom bl.a. automatisering och digitalisering.

I rollen kommer du att rapportera till Head of Group Financial Reporting och tjänsten är placerad på Söderberg & Partners huvudkontor centralt beläget på Regeringsgatan i Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har troligen en revisionsbakgrund och kan därefter ha byggt på den med några års erfarenhet av praktiskt koncernredovisningsarbete alternativt är du auktoriserad revisor idag och inriktad mot koncern. Du har erfarenhet av större koncerner där du bland annat arbetat med förvärvs- och kassaflödesanalyser.

Du är därutöver en van Excelanvändare och har med fördel ett intresse för digitalisering och Business Intelligence. En god förmåga att uttrycka sig i skrift anses meriterade liksom intresse eller vana av att driva projekt och arbeta med förändringsledning. Vidare behärskar du engelska, i både tal och skift.

Du som person

För att lyckas i rollen är du en strukturerad person som värdesätter hög kvalité på det du lämnar ifrån dig. Du är van vid att självständigt driva ditt arbete framåt, ifrågasätta och ta initiativ till förbättringar där du ser dem. Du motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar och där andra ser problem ser du snarare nya möjligheter och lösningar.

Du besitter ett starkt driv samt trivs i en verksamhet som präglas av snabbrörlighet och högt tempo. Då du kommer att ha många kontaktytor inom organisationen är du kommunikativ och bra på att samarbeta. Besitter du även ledarskapsförmågor och ett intresse för att leda människor såväl individuellt som i projektform, så är du helt rätt för rollen som Senior Group Financial Controller.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt Anna Abrahamsson, tfn 070- 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Senior Group Financial Controller till Söderberg & Partners

Prodiem