ekonomijobb.se

Senior Group Financial Controller till Humana

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Senior Group Financial Controller till Humana

Vill du jobba i en dynamisk organisation med bra sammanhållning och stort engagemang där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Då kan rollen som Senior Group Financial Controller på Humana vara något för dig!

Om rollen

Humana söker en Senior Group Financial Controller som ska hantera den interna finansiella rapporteringen. Det är en bred roll som ska säkerställa att koncernen levererar högkvalitativ finansiell rapportering i tid. I rollen kommer du att vara behjälplig med koncernkonsolideringen och analys av finansiell information samt att vara ett stöd för affärsområdena i sin rapportering och uppföljning.  Du är även spindeln i nätet kring koncernens redovisningsfrågor och stöttar affärsområdena i dess rapportering till koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Finansiell analys av koncernens resultat och finansiella ställning

  • Vara delaktig i arbetet med att kvalitetssäkra koncernens månads- och årsbokslut samt kvartalsrapport och årsredovisning

  • Driva och utveckla koncernens redovisningsfrågor, samt implementera nya IFRS-standarder

  • Ad hoc analyser avseende redovisning och finansiell analys

  • Vara delaktig i skattemässiga frågor

  • Vara delaktig i förvärv och försäljningar samt integreringen av nya bolag

  • Bidra till utveckling och effektivisering av processer och rutiner inom ditt område

  • Driva och utveckla KPIer och övrig finansiell rapportering

  • Ad hoc analyser till CEO och CFO

Du kommer att ingå i ett ekonomiteam om ca 10 personer och rapportera till Group Finance Director samt vara placerad på Humana huvudkontor som är beläget i Stadshagen i Stockholm. Verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Din Profil
Vi söker efter dig som är driven och har en god förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv men även ha god förståelse för detaljerna. Du har en relevant akademisk examen och har arbetat i ett flertal år i liknande tjänst eller mångårig erfarenhet från revision. Du har mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler, framför allt IFRS samt en mycket god systemvana. Det är meriterande om du har erfarenhet från börsnoterade bolag.

Du är en positiv, engagerad och prestigelös person som tar stort ansvar för vad du presterar. Du gillar att få saker gjorda och kan arbeta självständigt med rätt prioriteringar. Vidare har du bra sinne för struktur samt trivs i en dynamisk och utvecklande miljö. Som person gillar du utmaningar och är en duktig problemlösare. På Humana är samarbete viktigt, därför är det även betydande att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer, både externt och internt.

Vårt erbjudande till dig
På Humana har vi en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. Vi är hängivna uppgiften att ge så många människor som möjligt ett bra liv. Och vi har tur – vi har cirka 16 000 talangfulla medarbetare.  Vi tror på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi bygger varaktiga relationer – med våra kunder, med våra samhällspartner och med varandra. Vi hjälper våra medarbetare att utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre och vi har roligt på jobbet!

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 16 000 hel- och deltidsanställda medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humanas intäkter under 2020 uppgick till 7 797 MSEK. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Mer information finns på  www.humana.se

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Humana med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se, eller Italo Paras, italo.paras@mpya.se. Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Senior Group Financial Controller till Humana

Mpya Finance AB