ekonomijobb.se

Senior Group Business Controller till Nobina

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Senior Group Business Controller till Nobina

Är du en engagerad, nyfiken och brinner för att skapa struktur och driva förändring? Vill du arbeta i ett bolag som bidrar till ett mer hållbart samhälle? Då kan tjänsten som Senior Business Controller på Nobina vara en tjänst för just dig!

Vad kan Nobina erbjuda dig?
Nu har du möjlighet att få en mycket utvecklande tjänst i ett noterat bolag som befinner sig på en spännande resa! Under de senaste åren har Nobina genomgått en omfattande transformering som nu växlas upp genom en tydlig förvärvsagenda, breddad affär och smarta framtidssatsningar.

I rollen som Senior Group Business Controller får du möjlighet att få ett helhetsperspektiv över verksamheten genom att du kommer arbeta med analys och rapportering av koncernens månatliga och kvartalsvisa resultat, driva koncernens budgetprocess, göra generell finansiell analys och delta i diverse ad hoc-projekt. Gruppen arbetar också nära CFO och Koncernchef.

Arbetet kräver stor vana av att bygga analyser i Excel samt att kunna presentera dessa på ett pedagogiskt sätt i rapporter och i presentationer internt och externt. Kontaktytor för rollen blir hela verksamheten med fokus på ekonomifunktionen, landsekonomichefer och controllers i landorganisationerna och CFO. I den här rollen är du en del av controlleravdelningen som består av fyra personer. Rollen rapporterar till Head of Group Business Control och tjänsten är belägen på Nobinas huvudkontor i Solna.

I rollen ingår att:

  • Analysera koncernens resultat, balansräkning och kassaflöde, samt dra adekvata slutsatser och pedagogiskt kunna kommunicera i rapport eller presentation till styrelse, ledning och aktiemarknad.

  • Driva koncernens process för budgetering, prognostisering och ekonomisk flerårsplanering. Medverkar vid Business Reviews.

  • Sammanhålla anbudsrapporteringen inom koncernen

  • Partner till dotterbolagens ekonomifunktioner kring rapportering till koncernen.

  • Följa upp och driva olika projekt relaterat till förvärv.

  • Ad hoc-analyser och driva olika projekt.

  • Utveckla och förbättra uppföljning, rapportering och arbetssätt, gärna genom automatisering av processer

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har 5 – 10 års erfarenhet från en Controllerroll, gärna inom en koncernfunktion. I grunden är du civilekonom eller motsvarande och har väldigt god förståelse för redovisning. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel samt en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö samt har förmåga att se effektiviseringsmöjligheter. Erfarenhet av arbete med BI-verktyg är meriterande, samt även erfarenhet av budgetverktyget Mercur.

Vi söker dig som är proaktiv, noggrann och som samtidigt har förmåga till helhetssyn och en stark egen motor. Du har mycket positiv energi, är nyfiken, lösningsorienterad och van att ha många kontaktytor. För att trivas hos Nobina bör du vara prestigelös och en lagspelare. Utöver detta ser vi gärna att du är analytisk med ett starkt sinne för siffror samt drivs av att se resultat.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Nobina med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt och kommer att påbörja urvalet den 11 augusti. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Lannerhjelm på anna.lannerhjelm@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Varmt välkommen att söka!

 

Dela detta jobb

Senior Group Business Controller till Nobina

Mpya Finance AB