ekonomijobb.se

Går du igång på förändring, skapa nytt och få vara med och påverka samt har kunskap i koncernredovisning? Vi söker en senior och förändringsinriktad person till gruppen Financial Control Koncern. Du kommer att vara en central del av boksluts- och rapporteringsarbetet för koncernen och bidra till det stora processutvecklings- och digitaliseringsarbetet som Finance-organisationen har sjösatt. Kontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm och du rapporterar till chefen för Financial Control Koncern.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utgöra en central roll i det operativa koncernbokslut- och rapporteringsarbetet inklusive ägar- och myndighetsrapportering för koncernen.
  • Att utveckla och säkerställa kvalitet i boksluts- och rapporteringsarbete inklusive leveranser av IFRS och Solvens 2
  • Säkerställa god intern kontroll och regelefterlevnad gällande finansiell rapportering
  • Driva kontinuerlig och löpande processutveckling inom finansiella processer
  • Deltagande i Finance-organisationens uppstartade projekt för moderniserad styrning, analys och rapportering
  • Projektdeltagande vid förändringar i affär, organisationsstruktur, regelverk, förvärv etc
  • Delta i utredningar inom det finansiella rapporteringsområdet
  • Stödja organisationen i rapporterings- och koncernredovisningsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och har minst 5 års erfarenhet av redovisning från en större organisation eller revisionsbyrå. Du behöver också ha erfarenhet av IFRS-redovisning på koncernnivå inom bank/försäkringsbranschen. Har du även erfarenhet av Solvens II rapportering och ett stort systemintresse är det starkt meriterande.

Personliga egenskaper
Som Senior Financial Controller på Skandia är det viktigt att vara genuint intresserad av redovisnings- och rapporteringsfrågor samt systemlösningar inom dessa områden. Rätt person är också ansvarstagande, och vill utvecklas i en föränderlig värld – du tycker om förändringar. Övriga personliga egenskaper som efterfrågas är att man är positiv, kommunikativ och prestigelös. Du har en förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare.

Om Skandia
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder, ett förvaltat kapital på 650 miljarder kronor och 2 000 anställda. Läs mer på www.skandia.se

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Vad erbjuder Skandia?
Vi erbjuder en dynamisk roll i ett företag där engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Placeringsort: Stockholm

Senior Financial Controller till Skandia

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Dela detta jobb