ekonomijobb.se

logga

Senior Financial Controller med personalansvar

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-07

Ansök nu

Senior Financial Controller med personalansvar

Vill du arbeta i en föränderlig miljö med familjär känsla och högt till tak? Är du driven och trivs med att skapa struktur och bygga relationer? Vår kund söker just nu en erfaren financial controller ansvarig som trivs i en dynamisk miljö med fokus på kvalitet och som samtidigt vill arbeta för ett bolag som hjälper människor till ett rörligare och bättre liv.
Bolaget är i en tillväxtfas både organiskt och genom förvärv och har även verksamhet i samtliga nordiska länder samt Baltikum.

Arbetsuppgifter

Som Financial Controller ansvarig kommer du ha personalansvar för 2 personer i en avdelning som kännetecknas av ett starkt driv, framåtanda och engagemang. Rollen innebär att man har huvudansvaret för skandinaviska redovisningsfrågor samt ett tätt samarbete med shared servicecenter som sköter den löpande bokföringen. Du arbetar i huvudsak självständigt med ansvar för att redovisning och rapportering blir korrekt enligt IFRS regelverk och kommer även vara kontaktperson gällande skattefrågor.

Tjänsten är baserad på kontoret i Kista och du kommer att rapportera till Finance Director för Skandinavien.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara

 • Kontaktperson för redovisningsfrågor för hela Skandinavien
 • Ansvara för månads- och årsbokslut
 • Säkerställa att både IFRS och globala redovisningsstandard följs
 • Ansvara för korrekt rapportering av skatt och moms
 • Avvikelseanalyser
 • Ansvar för kontakt med revisorer i samtliga skandinaviska länder
 • Delta i att aktivt effektivisera och följa upp rutiner och processer
 • Avstämningar och periodiseringar
 • Likviditetsplanering
 • Stötta i internkontroll processer
 • Leda och stötta teamet på 2 personer

 

Vem är du?

Vi söker dig som är trygg inom redovisning med minst 5 års relevant erfarenhet och som har en akademisk examen med inriktning på redovisning och finans. Du har ett gott siffersinne och en utpräglad analytisk förmåga kombinerat med noggrannhet. Du talar och skriver på både svenska och engelska flytande. Du har goda Excel kunskaper och har du erfarenhet från Navision är det ett plus. Har du dessutom erfarenhet av producerande bolag är det meriterande

Som person är du prestigelös, du trivs att arbeta med varierade arbetsuppgifter och tycker om problemlösning.
Du är även kommunikativ, serviceinriktad och relationsskapande. Du tar gärna egna initiativ och har lätt för att driva arbetet framåt. Om du dessutom uppskattar en innovativ företagskultur och vill arbeta i ett bolag som hjälper människor till bättre liv, så kanske detta är rollen för dig.

Du erbjuds

I denna roll kommer du få möjligheten att arbeta med fantastiska kollegor i ett innovativt och växande företag.

Tjänsten är en tillsvidare anställning placerad på kontoret i Kista. Resor i tjänsten kan förekomma.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på tel. 070 751 93 43 alternativt marie.kallstrom@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Dela detta jobb

logga
Senior Financial Controller med personalansvar

Jurek