ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Senior Credit Controller till snabbväxande telekombolag

Företag Bravura
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-06

Ansök nu

Senior Credit Controller till snabbväxande telekombolag

Känner du dig redo för ett nästa steg och vill fortsätta din utveckling i en roll som Senior Credit Controller? Vill du vara en del av ett företag som nyligen blev utsedda till topp 10 tillväxtföretag av Financial Times? Här får du möjligheten att vara med på en fortsatt tillväxtresa med fokus på att arbeta med utveckling och effektivisering!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att företaget har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och företaget en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

Företaget är en ledande aktör inom global företagskommunikation. De erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag, aktörer inom sjukvården samt teknikbolag. Bolaget startades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget har listats som ett topp 10 tillväxtföretag av Financial Times och #1 av Bloomberg

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att tillhöra Credit Control-teamet och rapporterar till Head of Global Billing, Credit teamet består av 14 personer som sitter i Sverige, Tyskland samt England. Som Senior Credit Controller kommer du ansvara för och hantera ett antal legala entiteter, således ett antal länder med tillhörande kunder som du äger det primära ansvaret för. Det är en bred roll med många kontaktytor, där du utöver nära kontakt med företagets kunder även arbetar i nära samarbete med Sales och Billing.

Det dagliga arbetet innefattar bland annat att du arbetar med kreditriskbedömningar för företagets befintliga kunder, samt kontantindrivningar för utstående skulder. Du ansvarar även för att säkerställa utförande i enlighet med företagets kreditpolicys samt med att tillhandahålla kontantinsamlingsprognoser och utifrån detta göra justeringar. Vidare arbetare du med kontoavstämningar och daglig bokföring av kontanter till kundreskontrasystemet, samt veckovisa sammanställningar och rapporter till interna intressenter. Därtill ansvarar du för förberedelse av inlagor till inkassobyråer samt advokater.

Utöver det dagliga operativa arbetet kommer du som Senior Credit controller även att arbeta proaktivt förbättringsarbete, där du ansvarar över att driva förändringsprojekt samt implementera effektiviseringsarbete.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Minst 4 års relevant erfarenhet i en liknande roll, med fördel med erfarenhet inom internationell kredit med hantering av utländska kunder.
• Meriterande med erfarenhet av AR-transaktioner i flera valutor.
• Grundläggande förståelse för bokföringsprocessen, kundreskontra samt kontoavstämningar.
• Goda kunskaper in Office-programmen, primärt Excel
• Goda kunskaper i Engelska i såväl tal som skrift

För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du är en noggrann, detaljorienterad och analytisk person som månar om att arbetsuppgifterna utförs med kvalitet. Du motiveras av att arbeta med effektivisering och att implementera proaktiva förbättringar, samt trivs i att arbeta med KPIer med fokus på leverans i enlighet med deadline. Du har en god struktur i ditt arbete och kan enkelt prioritera rätt. I den här rollen kommer du arbeta i team samt ha kontakt med andra delar av organisationen och därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Det är en positiv arbetskultur inom företaget och vi ser därför gärna att du är en glad, lösningsorienterad person som ser möjligheter. Du trivs en växande och snabb miljö som förändras dagligen och kan enkelt koordinera dig fram samt hitta svar på frågor som inte alltid är givna.

Övrig information

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid.
Plats: Stockholm, hybrid.
Lön: Enligt överenskommelse.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logo
Senior Credit Controller till snabbväxande telekombolag

Bravura