ekonomijobb.se

Logga

Senior Controller

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Senior Controller

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
FMV är efterfrågat av Försvarsmakten för vår professionalitet och vår förmåga att leverera. FMV kännetecknas av framåtanda och effektivitet. FMV agerar med engagemang. FMV har en kombination av kvalificerade kompetenser som gör oss framgångsrika. FMV är en attraktiv arbetsgivare.

Tjänsten som Senior Controller är inom FMV Test och Evaluering (FMV T&E) som genom att genomföra Verifiering och Validering, VoV, bidrar till att FMV kan leverera rätt materiel till ett starkare försvar där alla medarbetare har en viktig roll att fylla.
T&E har förutom verksamheten mot det svenska försvaret även verksamhet som genomförs på affärsmässiga grunder mot internationella kunder. 

Arbetsuppgifter
En senior controller på T&E arbetar övergripande med planering, budget, prognos, analys, uppföljning och rapportering på verksamhetsområdesnivå. I tjänsten ingår att ge ut anvisningar och instruktioner samt att tillhandahålla metodstöd gällande budget, planering, uppföljning, rapportering, kalkylering och ekonomiska risker. Senior controller sammanställer, granskar och analyserar även kvantitativa och kvalitativa underlag inom ekonomi och verksamhet samt nyckeltal för rapportering till främst chefen för T&E samt till Ekonomistaben och Ledningsstaben. I tjänsten ingår även att samordna controllers, ekonomer och övriga deltagare i planerings- och uppföljningsarbetet.

Vi söker dig som
Du har högskoleutbildning i ekonomi.

Du har flerårig erfarenhet av arbete med budget, prognostisering och planering samt ekonomisk styrning och uppföljning. Du ska även ha flerårig erfarenhet av arbete med att planera och genomföra ekonomiska och administrativa utredningar och analyser samt följa upp resultat. Du har erfarenhet av att arbeta i Excel, ekonomi- och affärssystem. Dessutom har du erfarenhet att pedagogiskt vägleda kollegor och chefer i ekonomiska frågor.

Du har kunskap och förståelse för finansiella styrmodeller och deras effekter på projektnivå samt god kunskap om lagar och regler som reglerar området.
Vi ser också att du har kunskap inom redovisning, planering och rådgivning i redovisningsfrågor, bokslut, löpande redovisning och avstämning.

Du har kunskaper och färdigheter i projektarbete och projektledning (planering, genomförande och uppföljning) samt även kunskap om investeringskalkylering, ekonomisk kalkylering och uppföljning av risker till följd av ränta, index och valuta.

Vi tror att du har erfarenhet av att utreda kapitalbehov och finansieringsformer, förvalta tillgångar samt erfarenhet av framtagning av kalkyler, utvärdering av offert, beräkningar, förhandling och uppföljning av priser. Vi tror även att du kommer att ha nytta av erfarenhet av ledarskap, t.ex. som projektledare, arbetsledare eller liknande. Det är en fördel om du har kunskap och förståelse för den statliga budgetprocessen och kunskap om LOU.

Du har god samarbetsförmåga, är noggrann, trygg, stabil och har självinsikt. Du är van vid att arbeta med komplexa frågor och tar initiativ och uppnår resultat.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och du har körkort B.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm men vissa tjänsteresor kommer att ingå då det kommer att finnas anledning att vid tillfällen besöka våra andra verksamhetsställen. 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth Frohm, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Chef T&E Stab, Peter K Andersson på telefon 070-664 34 60. 

Sista ansökningsdag är 2021-10-24. 

Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logga
Senior Controller

Försvarets materielverk