ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Compliance Officer till DNB Bank

Ort
Utgår

2022-06-03

Ansök nu

Senior Compliance Officer till DNB Bank

DNB är Norges största bank och har samtidigt bred internationell närvaro. Inom sektorerna energi, shipping och fiske har koncernen en globalt ledande kompetens. Koncernen är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. I Sverige har vi bedrivit bankverksamhet sedan 1995, och idag är flera av DNBs verksamhetsområden representerade på denna marknad; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease.

Vi arbetar cirka 450 personer på DNB i Sverige, fördelat på kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer om oss på www.dnb.se

DNB Sverige söker nu en Senior Compliance Officer till vårt kontor i centrala Stockholm.

Om rollen

Som Senior Compliance Officer kommer du bli en viktig del i den fortsatta utbyggnaden av Compliance-funktionen och ges stora möjligheter att utvecklas i en spännande miljö på en av Nordens ledande banker. Rollen som Senior Compliance Officer är bred, vilket innebär att du kommer arbeta med en lång rad spännande frågor inom bankens samtliga affärsområden.

Vidare ingår du i en oberoende kontroll- och rådgivningsfunktion där du förväntas genomföra riskanalys, planering, rapportering och uppföljning av regelefterlevnad - såväl extern som intern.

Rapportering görs till Head of Compliance i Stockholm.

Som Senior Compliance Officer kommer du bland annat arbeta med:

  • Att ge verksamheten rådgivning i regulatoriska frågor

  • Att aktivt följa utvecklingen och trender på regelverksområdet samt att utveckla nya rutiner och processer med anledning av nya regelverkskrav

  • Att utföra, utveckla och analysera Compliance controls/testing

  • Löpande kontakt med tillsynsmyndigheter, extern/intern revision m.fl.

Du kommer också arbeta med informations - och utbildningsplaner för affärsverksamheten rörande regelverksfrågor samt bidra till vidareutvecklingen av det interna regelverket.

Om dig

Vi söker dig med relevant utbildning och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet inom exempelvis investment banking, corporate banking, kreditmarknadsbolag, finansbolag eller juridisk byrå.

För att trivas och lyckas i rollen bör du ha en uttalad vilja att arbeta brett med en tydlig ambition att långsiktigt utvecklas inom Compliance-området. Vidare har du viljan att lära dig affärsprocesser och finansiella produkter/tjänster inom såväl corporate/investment banking, capital markets och finansbolagsverksamhet.

Erfarenhet från arbete med matrisorganisationer/filialer är meriterande eftersom DNB Sveriges verksamhet i huvudsak bedrivs i filialform. Vidare är erfarenhet inom riskhantering meriterande.

Som person är du självständig, strukturerad, analytisk, initiativtagande och du har hög personlig integritet. Vidare har du god samarbetsförmåga och du är prestigelös. Du bör ha erfarenhet av att dokumentera och kommunicera, både skriftligt och muntligt, på svenska såväl som på engelska.

Vad kan DNB erbjuda dig?

Som Senior Compliance Officer på DNB får du anställning i en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Du blir en del av en företagskultur som präglas av engagemang, öppenhet och mycket driv och kommer arbeta på central adress i Stockholm. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

DNB strävar efter att skapa en arbetsplats där medarbetare trivs och känner sig trygga. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de produkter- och tjänster som DNB erbjuder.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor, kontakta Ellen From; 073 344 47 48 alt ellen.from@sharprecruitment.se eller Peter Ekström; 070 813 51 85 alt peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

 

 

Dela detta jobb

Senior Compliance Officer till DNB Bank

Sharp Recruitment & Consultants