ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Compensation & Benefits Specialist

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Senior Compensation & Benefits Specialist

Brinner du för Compensation & Benefits och vill vara med på Vattenfalls resa mot en fossilfri framtid? Då kan det här vara en möjlighet för just Dig!

Om rollen som Compensation & Benefits Specialist

Hos oss blir du en del av ett internationellt Compensation & Benefits team. Teamet är utspritt i Sverige, Tyskland och Nederländerna och ansvarar för att utveckla Vattenfalls globala kompensations- och förmånsstrategi samt översätta den till lokala regler.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

I din roll som Senior Compensation & Benefits specialist kommer du samarbeta med lokala och globala kollegor för att utveckla och säkerställa implementering och hantering av våra Compensation & Benefits strukturer, både strategiskt och operativt. Du kommer hantera projekt både inom Sverige och övriga länder.

Som Senior Compensation & Benefits specialist hos oss på Vattenfall kommer du bland annat:

 • Leda och hantera en av de globala C&B processerna. Vara fullt ansvarig för rätt uppsättning av riktlinjer och genomförandet av processen.

 • Vara ansvarig för att förvalta och utveckla strategi och villkor inom förmåns- och tjänstebilar.

 • Ge input till de globala policyerna samt utveckla lokala policyer, baserat på dina kunskaper inom lokal lagstiftning, kollektivavtal, företagsbestämmelser och marknadspraxis.

 • Översätta globala policyer till lokala regelverk, arbeta med kommunikation och implementering tillsammans med HR.

 • Agera som intern expert för HR Business Partners och Senior Management samt hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen och trenderna.

 • Hålla dig uppdaterad om vad som händer på marknaden och samarbeta med externa parter för att utveckla och designa strukturer för förmåner.

 • Proaktivt analysera och värdera HR-data kopplat till förmåner och identifiera förbättringar.

Your profile

Om dig

Du är duktig på att driva igenom frågor och skapa struktur och du gör det genom tydlig kommunikation och ett inspirerande och inkluderande tillvägagångssätt. Du lyssnar noga, utvärderar fakta och utmanar oss att utvecklas. Grunden i ditt arbetssätt är goda samarbeten och du är en viktig ambassadör för att vi ska lyckas med vårt arbete inom Compensation & Benefits. Då vi är ett internationellt företag behöver du utmärkta kunskaper i både engelska och svenska.

För att lyckas bra i rollen har du också:

 • Vana av att röra dig i en decentraliserad organisation med krossfunktionella samarbeten.

 • Erfarenhet att självständigt driva projekt.

 • Mycket goda kunskaper i Excel.

Vidare ser vi att du har följande kvalifikationer:

 • Akademisk examen inom relevant område (till exempel inom HR, finans eller ekonomi).

 • Har ca 5-8 års erfarenhet av C&B, gärna i en engelsktalande, internationell miljö.

 • Du har kunskap och erfarenhet av befattningsvärderingsmetodik (Mercer).

 • Du har utmärkta MS Office-kunskaper.

Additional information

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett intressant och utmanande arbete i en dynamisk, internationell miljö med ett marknadsanpassat ersättnings-och förmånspaket och många möjligheter för din personliga utveckling. Du blir en del av ett internationellt team och ett företag som är verksam inom en väldigt aktuell och spännande bransch.

Mer information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ulrika Helgby: 072-226 12 23. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Kajsa Loman: 070-285 33 64.

Fackliga representanter för denna tjänst är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO) samt Inger Strandberg (Unionen). Samtliga nås via Vattenfalls växel: 08-739 50 00.  

Placering är Arenastaden, Solna. Resor till Berlin och Amsterdam kommer att krävas då och då.

Ansökan: Vi ser fram emot att att läsa din ansökan! Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag och vi vill som senast se din ansökan 12 februari.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

Dela detta jobb

Senior Compensation & Benefits Specialist

Vattenfall AB