ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Business Controller till OKQ8 Scandinavia

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Senior Business Controller till OKQ8 Scandinavia

Vill du växa och utvecklas i rollen som Business Controller? Nu finns möjligheten i en spännande och utvecklande senior Business Controller roll hos OKQ8. 

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar i framtiden behöver vår affär förändras i grunden. Vi arbetar aktivt för omställningen till ett fossilfritt samhälle genom att minska vårt eget klimatavtryck, såväl som att hjälpa våra kunder att göra bättre och mer hållbara val utifrån sina förutsättningar. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

I rollen som Senior Business Contoller (Senior Finance Business Partner) får du en nyckelroll i att säkra, leda och utveckla affärsnavigeringen i organisationen. I rollen ingår att stötta och utmana ledningen för funktionsroller samt företagsledningen genom ekonomisk uppföljning och analys av historiska data samt prognoser om framtida utveckling. Målet är att skapa kvalitativ information för att ge beslutsunderlag till ledningen och operativa chefer för att bolagets mål skall nås och resurser användas på optimalt sätt.

Ditt ansvar omfattar bland annat följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Löpande uppföljning, analys och reflektion/slutsats och proaktivt beslutsfattande inom enheten
  • Delaktig i arbetet med att utforma uppföljning av resultat och nyckeltal via primärt Business Intelligence & Planning system men även relevanta produktionssystem för syftet
  • Jobba nära affären och agera Business Partner för att driva affär och försäljning och effektivisering framåt
  • Kontinuerligt arbeta med harmonisering av rutiner och styrparametrar inom koncernen
  • Ta fram och vidareutveckla för verksamheten relevanta KPI:er i såväl system som ad-hoc.
  • Vara med och driva planeringsprocesser såsom budget, forecast och strategiarbete

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm och du rapporterar till Chef Business Control.

Livet med OKQ8 Scandinavia

  • Modiga ledare – Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
  • Flexibelt arbetsliv – Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
  • Familj och fritid – En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående som ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.
  • Utveckling och talang – Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

Din profil

Vi söker en analytisk person som drivs av utveckling och att jobba nära verksamheten. Vi ser att du har erfarenhet från att jobba som Business Controller / Finance Business Partner, gärna med ett transformativt angreppsätt. Arbeta självständigt är en självklarhet och du trivs att formera arbetet efter organisationens förutsättningar och agera med värdeskapande aktiviteter i fokus.

Som person tror vi att du är resultatorienterad och kommunikativ. För att lyckas i rollen ser vi att du har en utpräglad affärsmässighet, en analytisk höjd och är van att driva förändringar. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, det är meriterande om du kan danska men inte ett krav. Vi ser även att du har god erfarenhet från större affärs- och rapporteringssystem. Erfarenhet ifrån branschen alternativt detaljhandel är meriterande. 

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar OKQ8 med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller 070-897 11 57.
Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Senior Business Controller till OKQ8 Scandinavia

Mpya Finance AB