ekonomijobb.se

Senior Business Controller till KPMG

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-05-18

Ansök nu

Senior Business Controller till KPMG

Vill du arbeta både affärsnära och strategiskt i ett av världens ledande konsultbolag? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för just dig! KPMG söker nu en senior Business Controller som vill vara med att stötta och utveckla verksamheten i nära samarbete med företagsledning och CFO.

Vad kan KPMG erbjuda dig?
KPMG är ett konsultbolag inom revision, affärsrådgivning, verksamhetsutveckling och skatt som har en viktig roll i samhället. Genom att granska och kvalitetssäkra information och beslutsunderlag bygger vi förtroende mellan marknadens aktörer – vilket bidrar positivt i samhället i stort. Vårt arbete präglas av att vi drar nytta av våra unika egenskaper, erfarenheter, kompetenser och olikheter. Hos oss får du vara med och arbeta i en internationell miljö. Dessutom får du tillsammans med dina skickliga kollegor enorma möjligheter att utvecklas. Hos oss kan du räkna med att göra skillnad.

Om rollen
I rollen som Senior Business Controller kommer du ansvara för controlling till Verksamhetsområdet Advisory. Du kommer vara nära partner till Verksamhetsområdeschefen och tillsammans driver ni affären i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. I rollen ingår även att aktivt delta i budget- och prognosprocesser samt driva kontinuerliga förbättringsprojekt för att förbättra effektivitet och lönsamhet. Du kommer även att aktivt delta i utvecklingen av KPMGs B/I verktyg.

Du ingår i ett controllerteam och rapporterar till CFO. Tjänsten är belägen på KPMGs huvudkontor.

I rollen ingår:

  • Analys av resultat samt uppföljning av mål kopplat till affärsplan

  • Processer och styrning kopplat till lönsam tillväxt

  • Identifiera och föreslå aktiviteter och åtgärder som ökar företagets effektivitet och lönsamhet

  • Medverka vid framtagning och uppföljning av Business Cases och ekonomiska underlag

  • Marknad- och kundanalyser samt deltaga i eventuella M&A

  • Uppdragsuppföljning och styrning

  • Budget och prognos

  • Kostnadskontroll

  • Vara med och driva och medverka i olika projekt för att utveckla och effektivisera affären liksom processer och rutiner

  • Säkerställa god intern kontroll och hjälpa verksamheten till god kontroll och riskkontroll

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och har arbetat ett flertal år som en verksamhetsnära Business Controller eller motsvarande roll, gärna inom tjänsteföretag. Du är van att driva uppföljning och analys samt budget- och prognosprocessen. Du har stort systemintresse och van att arbeta i stora datamängder, kuber, Power BI och andra verktyg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv och affärsinriktad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Som medarbetare på KPMG får du möjlighet att arbeta i en spännande och föränderlig miljö där du är med och bidrar till innovativa lösningar för att bistå vår organisation och våra kunder. Vi vill att våra medarbetares utveckling ska präglas av tydlighet och möjlighet för individen att påverka. Tillsammans med CFO lägger ni upp din individuella utvecklingsplan.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar KPMG med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Dela detta jobb

Senior Business Controller till KPMG

Mpya Finance AB