ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Business Controller till Knightec AB

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

Senior Business Controller till Knightec AB

Kundlogotyp

Söker du en affärsnära roll på koncernnivå i en dynamisk organisation med mycket framåtanda? Lockas du av att få arbeta nära verksamhet, ledning och styrelse och få möjligheten att bygga upp en funktion inom Business Control? Och är du analytiskt lagd med ett stort intresse för att bidra till affären? Då ska du definitivt läsa vidare!

Vad Knightec kan erbjuda dig

Vårt mål är att förbättra människors liv genom nya och förbättrade lösningar. Därför måste vi tänka i nya banor och våga utforska det okända – alltid med passionerade team, förtroende och långsiktigt engagemang. Vi strävar efter att utvecklas i samarbete med våra kunder mot en mer intelligent och hållbar värld.

På Knightec arbetar vi tillsammans. Vi tror att starka team skapas av medarbetare med olika bakgrunder och kompetenser. Idag är vi över 800 medarbetare med 30 olika nationaliteter och vi är alla Ett Knightec. Som bolag gör vi allt för att skapa förutsättningarna till en utvecklande och trygg framtid, det kan vi lova!

Vi på Knightec är stolta över att ha blivit utsett till Karriärföretagen 2022 som är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter. Läs mer om varför här www.karriarforetagen.se/foretag/knightec/

Detta söker vi

Vi söker nu en Senior Business Controller som kommer att arbeta med att driva och optimera styrning och resultatuppföljning inom Knightec koncernen. I rollen kommer du att arbeta mot verksamhet, ledning och styrelse och ta fram analyser, beslutsunderlag och nödvändig styrinformation. Du kommer även att vara en Business Partner och ett nära affärstöd till företagets fem Business Unit Managers.

Under de kommande åren är målet att Knightec ska ha moderna och kvalitativa ekonomiprocesser som motsvarar kraven på ett noterat bolag. Detta för att stödja verksamheten och vidareutveckla Finance i linje med Knightecs resultatvision att bli ett företag med över en miljard i omsättning.

Som Senior Business Controller arbetar du i team tillsammans med en Business controller och rapporterar till CFO. Placering på huvudkontoret i Solna, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Löpande verksamhetsuppföljning och analys

  • Budget- och prognosarbete

  • Managementrapportering och framtagande av beslutsunderlag till ledning och styrelse

  • Uppföljning av bolagets mål och strategiska KPI:er

  • Stötta och ha ett nära samarbete med Business Unit Managers och Regionschefer

  • Utveckla styrmodeller och rapporteringsverktyg

  • Affärsrelaterade ad hoc analyser

  • Driva och/eller medverka i olika affärs- och ekonomirelaterade projekt

  • Kontinuerligt effektivisera och förbättra ekonomiprocesser och arbetssätt

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har cirka 3-5 års erfarenhet av en roll som affärsnära Business Controller. Vi ser det som högst meriterade att du tidigare har arbetat i ett snabbrörligt tillväxtbolag. Du har med fördel ett intresse för system, digitalisering och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Erfarenhet av BI-system och andra relevanta systemstöd är ett plus.

Du som person

För att lyckas i rollen är du en resultatorienterad person som är van att driva ditt arbete framåt självständigt. Du är analytisk och bra på att identifiera viktiga underlag för affärsmässiga beslut. Då bolaget har en snabb utvecklingstakt söker vi även en person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö. Du kommer ha flertalet kontaktytor inom organisationen, så det är viktigt att du är en lagspelare med en god kommunikativ förmåga. Att driva dina egna projekt i hamn och samtidigt arbeta i nära ett samarbete med kollegor för att nå gemensamma mål är något som du motiveras av.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Knightec med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Jakob Altesten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Knightec AB är ett snabbväxande konsultföretag med specialister inom kundupplevelser, digitalisering, produktutveckling och ledarskap. Knightec har över 800 medarbetare på tio orter över hela landet. Tillsammans med kunder inom bland annat life science, fordon, telekom och försäkring skapar företaget innovationer som förbättrar människors liv. Knightec strävar efter att bidra till en mer intelligent och hållbar framtid genom att våga utforska det oprövade, alltid med passionerade team, förtroende och långsiktiga åtaganden som grund. Läs mer på knightec.se

 

Dela detta jobb

Senior Business Controller till Knightec AB

Prodiem