ekonomijobb.se

Senior Business Controller till Knightec AB

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-07-07

Ansök nu

Senior Business Controller till Knightec AB

Söker du en affärsnära Businesscontrollerroll i en dynamisk organisation med mycket framåtanda? Lockas du av att få arbeta nära ledning och styrelse och få möjligheten att bygga upp en funktion inom Business Control? Och är du analytiskt lagd med ett stort intresse för att bidra till affären? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Nu söker vi en Senior Business Controller till Knightec som kommer att få ett övergripande ansvar för att driva och optimera affärsstyrningen av bolaget samt leverera hög kvalitet i analyser av resultat, tillväxt- och lönsamhetsutveckling. Du kommer att ha ett ansvar för att styrelse, ledning och ledare får tillgång till affärsmässiga beslutsunderlag och nödvändig styrinformation.

Under de kommande åren är planen att Knightec ska etablera en av de bästa ekonomifunktionerna inom en ”professional service”-verksamhet i Norden. Målet är att Knightec ska ha moderna och effektiva ekonomiprocesser som har den kvalitet som motsvarar kraven på ett noterat bolag. Detta för att stödja och vidareutveckla ekonomifunktionen och verksamheten i linje med Knightecs resultatvision att gå mot ett företag med en miljard i omsättning och en branschledande lönsamhet.

För att bli framgångsrik i rollen som Senior Business Controller brinner du för analys, att förbättra och bidra till den operationella och strategiska utvecklingen och att arbeta ”Forward Together” med verksamheten. Som Business Controller rapporterar du till CFO och är placerad på kontoret i Solna, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Löpande verksamhetsanalys och verksamhetsuppföljning

  • Budget- och prognosarbete

  • Managementrapportering och framtagande av beslutsunderlag till ledning och styrelse

  • Uppföljning av bolagets mål och strategiska KPI:er

  • Stötta och ha ett nära samarbete med Business Unit Managers

  • Utveckla styrmodeller och rapporteringsverktyg

  • Affärsrelaterade ad hoc analyser

  • Driva och/eller medverka i olika affärs- och ekonomirelaterade projekt

  • Kontinuerligt effektivisera och förbättra ekonomiprocesser och arbetssätt

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter minst 5 års arbetslivserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag som Business Controller eller Managementkonsult. Du har med fördel ett intresse för system, digitalisering och har mycket goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel och Powerpoint. Erfarenhet av BI-system och andra relevanta systemstöd är ett plus. Vi ser det som högst meriterade att du tidigare har arbetat i en snabbrörlig konsultverksamhet men det är inte ett uteslutande krav.

Du som person

För rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter på Knightec och vi ser därför att du är en driven och ambitiös person som motiveras av att ta ett stort ansvar. För att lyckas i rollen är du målfokuserad och van att självständigt driva ditt arbete framåt. Du är analytisk och besitter förmågan att se vad som är viktiga underlag för affärsmässiga beslut. Då bolaget har en snabb utvecklingstakt söker vi en person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö och trivs i ett högt tempo. Då du i rollen kommer ha många kontaktytor är det även viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är trygg i dig själv.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Knightec med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Knightec AB är ett snabbväxande konsultföretag med specialister inom kundupplevelser, digitalisering, produktutveckling och ledarskap. Knightec har närmare 800 medarbetare på tio orter över hela landet. Tillsammans med kunder inom bland annat fordon, telekom, försäkring och life science skapar företaget innovationer som förbättrar människors liv. Knightec strävar efter att gå mot en mer intelligent och hållbar framtid genom att våga utforska det oprövade, alltid med passionerade team, förtroende och långsiktiga åtaganden som grund. Knightec tror på styrkan i samarbete och att mångfald skapar innovationskraft, och idag finns fler än 30 olika nationaliteter i organisationen. Läs mer på www.knightec.se

Dela detta jobb

Senior Business Controller till Knightec AB

Prodiem