ekonomijobb.se

logga

Senior Business Controller till Columbus Sweden AB

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-09

Ansök nu

Senior Business Controller till Columbus Sweden AB

Logo

Columbus är ett IT-konsultbolag med över 2 000 anställda representerade i 13 länder. Columbus huvudsyfte är att hjälpa organisationer med att omvandla sin verksamhet digitalt och maximera sin produktivitet genom att erbjuda innovativa och ledande affärslösningar. Columbus-koncernen omsätter 2 000 mDKK och är noterat på OMX Copenhagen på Mid Cap-listan. Columbus huvudkontor ligger i Köpenhamn och den svenska finansfunktionen opererar från centralt belägna lokaler på Drottninggatan. Läs mer om företaget på www.columbusglobal.com

Vill du arbeta i en utvecklande roll som Business Controller och göra detta i ett dynamiskt och internationellt företag? Vill du arbeta brett med Business control i en roll med stort fokus på utveckling av processer och strukturer? Och vill du bli en del av en verksamhet som gång på gång når nya milstolpar och som växer både organiskt och via förvärv? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Till Columbus söker vi dig som vill ta ett nästa steg i en roll som Business Controller. I rollen kommer du att arbeta inom ett brett spann och du kommer att få möjligheten att vara med och vidareutveckla koncernens Business Control-funktion. Du kommer att arbeta med traditionella controllinguppgifter, vara ett naturligt bollplank för olika ledande befattningshavare samt vara delaktig i utformningen av de nya strukturer och processer.

Som Business Controller kommer du att vara en del av ett team om fyra personer och du kommer att rapportera till Group CFO. Tjänsten är placerad på Columbus kontor på Drottninggatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • Budget- och prognosarbete

 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning

 • Månadsrapportering

 • Cashflow

 • Utreda och optimera diverse koncernsynergier

 • Ad-hoc analyser för att stötta Group CFO och affärsområdeschefer

 • Kontinuerligt bidra till att vidareutveckla processer och rutiner inom Business Control

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därefter har du arbetat minst fem år i en liknande roll antingen som Business Controller eller Financial Controller. Vi ser gärna att du dessförinnan har arbetat som revisor på Big 4. Du har erfarenhet av att arbeta med stora mängder data och är en mycket van Excel-användare. Vidare har du ett intresse för system och hur system kan användas för att uppnå bästa möjliga effektivitet. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas hos oss är det viktigt att du är en ”doer” i den bemärkelsen att du med energi och vilja kan driva ditt arbete framåt. Då bolaget har en snabb utvecklingstakt ställs det höga krav på struktur och att du kan hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Vidare är det viktigt att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Eftersom rollen innebär flera kontaktytor internt är det även av stor betydelse att du är bra på att samarbeta, är lyhörd och prestigelös i din approach.

Detta erbjuder Columbus

 • Möjlighet att arbeta globalt

 • Del av ett hjälpsamt team med en stark laganda

 • Möjlighet att bredda dig inom olika system

 • Arbete i en dynamisk och expansiv miljö

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Prodiem AB med Prodiem. Intervjuer för denna rekryteringsprocess kommer att påbörjas den 7 januari. Urval och intervjuer sker därefter löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk tfn 073-303 34 66. 

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

logga
Senior Business Controller till Columbus Sweden AB

Prodiem