ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Business Controller Marknad & Försäljning till Preem

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-29

Ansök nu

Senior Business Controller Marknad & Försäljning till Preem

Är du redo för en ny utmaning som Business Controller? Har du ett genuint affärsintresse och drivs av att nå resultat? Vill du få möjligheten att vara med och påverka mot Preems mål om klimatneutralitet 2035. Då kan tjänsten som Senior Business Controller på Preem vara rätt tjänst för just dig!

                                                                           
Jobba för framtiden redan i dag
 
Preem söker nu en senior Business Controller till avdelningen Controlling Marknad & Försäljning. Din roll kommer i första hand vara att stödja Retail sektion med finansiell planering, kostnadsanalys och måluppföljning. Retailverksamhet driver ca 500 stationer under varumärkena Preem och SÅIFA varav ca 100 är bemannade stationer med partnerdriven butiksförsäljning. Fastighetsbeståndet för station och butik ligger också inom sektionens verksamhet. Preem befinner sig i en spännande fas i en omställning till förnybart och som ett led i det sker en storsatsning att kunna erbjuda snabbladdning inom stationsnätet för att möta framtidens växande efterfrågan på miljöeffektiva energislag. 

Du kommer bli del av en avdelning om 5 personer inklusive chef och du rapporterar till Chef Controlling Marknad & Försäljning. Du arbetar självständigt, tar de kontakter och samlar den information som behövs för att kunna utföra arbetsuppgifterna. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stockholm. Vi praktiserar en flexibel arbetsmiljö med goda möjligheter till bland annat distansarbete.

Beskrivning av tjänsten

Ansvar & Befogenheter

 • Du har en viktig roll som stöd för ledningsgruppen inom sektionen retail samt övriga delar av Preem angående frågor relaterade till resultatet för Retail och ta relevanta beslut för att förbättra uppföljningen inom detta område

 • Ansvarar för finansiella prognoser, uppföljning, analys och rapportering av resultatet för Marknad & Försäljning med fokus på sektionen Retail.

 • Ansvarar för – På ett aktivt sätt hålla sig uppdaterad och delta i sektion Controllings processer och utveckling samt bidra med förbättringar inom sektionens arbete

Arbetsuppgifter

 • Månadsrapportering inklusive diverse bokslutsrelaterade uppgifter samt måluppföljning och avvikelseanalys.

 • Ständigt förbättra och effektivisera Controlling för Retail

 • Koordinera och aktivt delta i den finansiella delen av styrelseprognoser, affärsplan och strategiplan.

 • Agera rådgivare i relevanta ekonomiska frågor för kontaktytor inom Retail.

 • Ad hoc analyser kopplade till finansiella arbetsmoment inom ansvarsområdet.

 • Som superuser för BI säkerställa funktionalitet och innehåll i BI-portalen och BI-kuber.

 • Göra presentationsmaterial för arbetsuppgifterna ovan.

 • Vara en aktiv del av Controlling, arbeta för sektionens utveckling genom att delta och bidra på möten, konferenser och i övrigt utveckla ekonomistyrningen på Preem.

Vem är du?

Vi söker dig som är högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande med flerårig erfarenhet från Controlling. Gärna med erfarenhet av Business to Consumer/retail eller Business to Business från större bolag/koncern. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. Erfarenhet av Power BI är meriterande.

Vidare har du förmågan att hantera stora datamängder och kan förmedla komplexa processer och sammanhang med en enkel och tydlig kommunikation för att bidra till en ökad affärsförståelse.

Du drivs av att identifiera förbättringar och effektivisering kopplat till affär, verksamhet och processer.

Stor  vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv, affärsinriktad och positiv. Du drivs av förändring och trivs i en föränderlig miljö. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och har lätt för att samarbeta med andra.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Preem med Mpya Finance.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller 070-897 11 57. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Följ anvisad länk eller gå in på mpyafinance.se

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Dela detta jobb

Senior Business Controller Marknad & Försäljning till Preem

Mpya Finance AB