ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Accountant till Boliden

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-12-24

Ansök nu

Senior Accountant till Boliden

Kundlogotyp

Är du en erfaren redovisningsekonom som lockas att bli en del av ett av ett företag med omsättning över 55 miljarder, där du kommer att få möjligheten att arbeta i en bred roll med många intressanta kontakter på såväl huvudkontoret som ute i verksamheten? Vill du dessutom vara en del av ett företag som är en central del av svensk ekonomi? Det finns nästan inga produkter i dagens samhälle som inte innehåller eller är beroende av metaller. Låter detta intressant så ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

I rollen som Senior Accountant kommer du ha en central roll för Boliden Commercial ABs (BCAB) finansiella rapportering och arbeta med bolagets redovisning och interna kontroll. Du kommer att ansvara för kvalificerade redovisningsfrågor samt utveckling av processer och rutiner inom avdelningen och ditt område. I rollen kommer du även stötta teamet i komplexa redovisningsfrågor.

Som Senior Accountant kommer du att tillhöra redovisningsteamet som idag består av fem personer och du kommer att rapportera till Finance Manager. Tjänsten är placerad på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Löpande redovisning

  • Årsredovisning

  • Moms och skattefrågor

  • Intern kontroll

  • Stödja teamet och verksamheten i redovisningsfrågor

  • Kontakt med revisorer

  • Driva olika redovisnings- och systemrelaterade projekt i BCAB

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst 5 års erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och är självständig i hela redovisningsprocessen. Vi ser gärna att du tidigare har haft ett helhetsansvar för ett bolags redovisning och har erfarenhet av förbättrings- och förändringsarbete. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsansvarig, redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Har du arbetat i en större internationell verksamhet är det meriterande. Vidare har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen på Boliden är du en strukturerad person som värdesätter hög kvalité. Du besitter förmågan att arbeta helhetsorienterat samtidigt som du har en förståelse för vikten av detaljer. Du är van att självständigt driva ditt arbete framåt och ta initiativ till förbättringar där du ser dem. För att passa in på Boliden tror vi även att du är social och tycker om att samarbeta med andra då du kommer att ha mycket kontakt med kollegor inom organisationen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Boliden med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62, eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har ca 6 000 medarbetare och en omsättning på 55 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap. Läs mer på https://www.boliden.com/sv

Dela detta jobb

Senior Accountant till Boliden

Prodiem