ekonomijobb.se

Senior Accountant till Arjo Nordics

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-09-24

Ansök nu

Senior Accountant till Arjo Nordics

På Arjo är vi engagerade i att förbättra vardagen för personer som drabbas av nedsatt rörlighet och åldersrelaterade hälsoutmaningar. Med produkter och lösningar som garanterar ergonomisk patienthantering, personlig hygien, desinfektion, diagnostik och effektiv förebyggande av trycksår och venös tromboembolism hjälper vi vårdpersonal över hela världen att ständigt höja standarden för säker och värdig vård. Arjo har över 6 000 anställda över hela världen och kunder i över 60 länder. Arjos huvudkontor ligger i Malmö, Sverige.

Arjo är ett globalt företag med svenskt arv, där en internationell miljö drivs av en svensk ledarkultur. Som företag sätter vi människan först i allt vi gör, våra Arjo-medarbetare är våra partners i vårt uppdrag att förbättra liv.

Vill du vara med och bygga upp Financeavdelningen i ett globalt bolag som verkar i en mycket spännande bransch? Arjo Nordics är i full gång med att etablera ekonomifunktionen på huvudkontoret i Malmö och här erbjuds du en bred nyckelroll inom redovisning som du själv skapar tillsammans med Finance Director Arjo Nordics.

Du kommer att få goda möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av interna processer och rutiner för att skapa en effektiv hantering, uppföljning och rapporteringsstruktur. Arjo är ett modernt bolag med stark framåtanda där alla hjälps åt och arbetar mot gemensamma mål.

Ta chansen och jobba i ett dynamiskt bolag där ingen dag är den andra lik och där du har många kontaktytor runt om i organisationen. Arjo Nordics består av tre legala enheter: Sverige, Norge och Danmark, och du blir ansvarig för redovisningen i dessa.

Tjänsten är belägen på Arjos fina huvudkontor i centrala Malmö, ett stenkast från centralen, och du rapporterar till Finance Director Arjo Nordics.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter/ansvarsområden:

  • Ansvarig för månads och årsbokslut samt årsredovisning för de nordiska enheterna SV, DK och NO
  • Rapportering i Cognos
  • Löpande bokföring, avstämningar, skatt och moms
  • Intercompanyavstämningar
  • Se över och uppdatera processer kring intern kontroll
  • Ansvarig för att lagar och regler efterföljs i alla legala enheter
  • Kontaktperson för revisorer, myndigheter och bank

Du får arbeta i ett kunskapsintensivt företag med engagerade medarbetare som brinner för sitt arbete.

Vem är du?
För att trivas i rollen ser vi att du är trygg i din redovisning och har minst 5 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du är senior i din roll som redovisningsekonom och skapar dig snabbt en överblick, samtidigt som du brinner för det du gör. Engelska och svenska använder du obehindrat i både tal och skrift. Erfarenhet från danska och norska lagar och regler vad gäller redovisning är ett krav. Erfarenhet från M3 är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och en lagspelare. Du skapar dig lätt förtroende runt om i organisationen och du har ett kommunikativt sätt.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Arjo med Mpya Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson 0706–555730, johanna.andersson@mpya.se eller Per Cato 0703-009729, per.cato@mpya.se

Dela detta jobb

Senior Accountant till Arjo Nordics

Mpya Finance