ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sektionschef Nya tillgångar

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Sektionschef Nya tillgångar

Hos oss på trafikförvaltningen, Region Stockholm jobbar du med starka varumärken som Färdtjänsten, SL, Spårvägsmuseet och Waxholmsbolaget. Vi har ett stort och viktigt samhällsuppdrag: att förenkla vardagen för människor i Stockholmsregionen. Uppemot 900 000 personer reser med oss – varje dag.

De närmaste åren investerar vi för framtiden. Vi bygger ut tunnelbanan, utvecklar sjötrafiken, förlänger Tvärbanan, bygger nya spår och rustar upp befintliga lokalbanor.

På teknikavdelningen ansvarar vi för att alla våra fastigheter, fordon och vår infrastruktur omhändertas, utvecklas och förvaltas – från kravställning och nybyggnation till avveckling. Vår avdelning ska växa och utvecklas för att vi ska kunna anta de spännande utmaningar vi står inför. Under det kommande decenniet tar vi emot minst 30 procent mer anläggning och fordon – bara i tunnelbanan – och även övriga anläggningar runtom i regionen växer. Därför skapar vi den nya sektionen Nya tillgångar, med ansvaret att ta emot anläggningar, inklusive fordon och system, och integrera dem med befintliga. Till den söker vi nu en sektionschef, som rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för teknikavdelningen.

Om tjänsten

Ansvar som ingår i rollen som sektionschef:

 • Först utreda hur sektionen Nya tillgångar ska utformas och sedan bygga upp den med tydliga roller, arbetssätt och processer
 • Ta fram mål och följa upp resultat för att ge de bästa möjligheterna för motiverade medarbetare
 • Utveckla sektionens kompetens och affärsmässighet
 • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning och bidra till sektionens verksamhetsplan, genomföra analyser och rapportera resultat
 • Bidra i arbetet med verksamhetsutveckling inom både sektionen och avdelningen
 • Skapa goda samarbeten och väl fungerande gränsdragningar till övriga delar av verksamheten

Vad vi söker efter

Som ledare skapar du förutsättningar för engagemang och utveckling. Du är driven, självgående, med god kommunikativ förmåga. Du tar tillvara på dina medarbetares olika kompetenser och tydliggör mål och förväntningar. På så sätt bidrar du till en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv, där det blir självklart att alla känner delaktighet med målen och kliver fram och tar ansvar för sina delar.

Vidare har du:

 • Minst fem års chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar, gärna som chef över chefer.
 • Förmåga och minst tre års erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och förändringsprocesser inom en större verksamhet
 • Erfarenhet av att leda omfattande projekt- eller uppdragsverksamhet
 • Erfarenhet av förvaltning av fastigheter och/eller infrastruktur
 • God svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har högskoleutbildning eller motsvarande utbildning. Har du arbetat med garantiuppföljning, digitalisering av anläggningstillgångar är även detta meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Vi är stolta över det vi gör. Tillsammans bidrar vi ca 900 medarbetare till Stockholmregionens samhällsutveckling genom att bygga, förvalta och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort och lunchförmån är andra uppskattade förmåner hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Kjellgren, tfn 08-123 339 40. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2022-08-31. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på Linkedin(öppnas i nytt fönster).

Nyckelord: Chef, anläggning, infrastruktur, SL

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Sektionschef Nya tillgångar

Trafikförvaltningen, Region Stockholm