ekonomijobb.se

Logga

SBU söker en löneadministratör

Företag SBU
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-19

Ansök nu

SBU söker en löneadministratör

Beskrivning

Som löneadministratör arbetar du löpande med att administrera löner enligt gällande lagar, avtal och kollektivavtal. Du kommer att registrera och bearbeta löneunderlag, upplägg och avslut av personal i lönesystemet samt löneberäkningar. I rollen ingår även att stödja chefer och medarbetare genom att svara på lönerelaterade frågor exempelvis ledighetsfrågor, samt skriva arbetsgivarintyg, beräkna föräldralöner samt övriga intyg, rapportera till SPV, Statistiska centralbyrån och Försäkringskassan. Du kommer även att vara en av SBU:s administratörer i vår förmånsportal via Benify.

En del av arbetet kommer innebära att arbeta med förberedelser för övergång av lönefrågor från myndigheten till Statens Servicecenter som är planerat att ske tidigast 2021.

Den administrativa avdelningen, där tjänsten ingår, leds av Karin Coster som är administrativ chef. Till administrativa avdelningen tillhör HR, ekonomi, IT, vaktmästeri, juridik, registratur och arkiv samt GD-sekreteraren.

Krav för tjänsten

  • Eftergymnasialutbildning inom löneadministration.
  • Erfarenhet av arbete med lönefrågor från registrering av information till lönekörning samt efterkontroll.
  • God erfarenhet av MS Office, med betoning på Excel.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande

  • Kunskap om det regelverk som gäller för staten inom ekonomi- och löneadministration.
  • Erfarenhet av löneadministration i Agresso.
  • Tidigare erfarenhet av arbete som löneadministratör.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär att du kommer att följa rutiner, riktlinjer och instruktioner men även skapa egna. Därför behöver du kunna arbeta strukturerat, noggrant, självständigt och ansvarsfullt. För att trivas i rollen ser vi att du har förmågan att skapa relationer och att du förstår vikten av ett trevligt och professionellt bemötande. Det är viktigt är att du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt.

Omfattning och tillträde

Tidsbegränsad anställning i två år. Tillträde snarast. Heltid.

Vid likvärdiga meriter kan de sökanden ha företräde som ökar en på SBU underrepresenterad grupp, exempelvis på grund av kön, etnisk tillhörighet eller personer med funktionsnedsättning.

Kontakt/frågor

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta administrativ chef Karin Coster, 08-412 32 44 och HR-specialist Tina Melander, 08-412 32 55. Fackliga representanter är Lotta Ryk (Saco), 08-412 32 35 och Anna Attergren Granath (ST), 08-412 32 77.

Ansökan

Vi behöver din ansökan senast den 19 februari 2020. Skicka din ansökan via e-post till registrator@sbu.se, märk ansökan: SBU 2020/108.

Dela detta jobb

Logga
SBU söker en löneadministratör

SBU