ekonomijobb.se

logga

Sales Controller (vikariat) till Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-03-09

Ansök nu

Sales Controller (vikariat) till Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Vi har 18.000 anställda som är verksamma i 20 länder och en omsättning på 37 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Panda m.fl. Vi tillverkar och säljer produkter inom segment som kex, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. Orkla Confectionery & Snacks Sverige har ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,5 miljarder.

Läs mer om företaget på https://www.orkla.se/ och https://www.orkla.se/om-oss/confectionery-snacks/.

Lockas du av att komma till ett välkomnande bolag i en koncern ledande i sin bransch? Söker du en tjänst inom Sales Control, där du erbjuds tydligt mandat med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten utifrån dina egna idéer och förslag? Vill du arbeta brett och affärsnära, i en roll med stort eget ansvar? Då ska du definitivt läsa vidare.

Detta söker vi

För tjänsten som Sales Controller på Orkla Confectionery & Snacks söker vi dig som vill arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du kommer att arbeta i en bred och affärsnära roll med bland annat budget, prognos, uppföljning och analys av valda delar av verksamheten. Du har ett tätt samarbete med flera tvärfunktionella team och kommer att ha ett intäktsfokus sk Revenue Management i din roll. Du tillhör ett team om tre controllers. I tjänsten erbjuds du stort förtroende och mycket eget ansvar. Du har direktkontakt och supporterar affärsområdeschefer, marknadschef och Key Account Managers.

Tjänsten är ett vikariat på omkring ett år, med start så snart som möjligt. Du är placerad i fina lokaler i Solna men för närvarande är det mestadels hemarbete enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara följande:

  • Optimera lönsamhet, i form av att se över mer lönsam försäljning, annonskampanjer etc

  • Uppföljning och analys av priser och rabatter samt marknadsföringskostnader

  • Stötta försäljnings- och marknadsavdelningen med rapporter

  • Budget och prognos

  • Ansvara för Business Case i tätt samarbete med marknadsavdelningen

  • Aktivt delta i, eller driva löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt inom ditt område

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du arbetar troligtvis som Business alt. Sales Controller idag och har med fördel arbetat i en snabbrörlig och dynamisk verksamhet. Erfarenhet inom FMCG är meriterande, men inget krav. Likaså erfarenhet av att arbeta i SAP. Du har stor vana och goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel.

Slutligen ser vi positivt på att du tidigare arbetat med eller lockas av att delta i förändringsprojekt, harmonisering av processer, effektiviseringsåtgärder och motsvarande.

Du som person

För att lyckas i rollen som Sales Controller på Orkla ser vi att du är en driven och effektiv person som trivs när det händer saker. Orkla verkar i en snabbrörlig och föränderlig bransch och vi ser därför positivt på att du aktivt strävar efter att bidra med din kunskap, dina idéer och nya infallsvinklar. Du har med andra ord god

initiativförmåga och gillar att vara med och påverka. Du har hög analytisk förmåga och trivs i en verksamhetsnära roll med breda kontaktytor. Då du kommer att samarbeta med många i organisationen är det lika viktigt att du framställer korrekt och relevant information, som att du förmedlar den på ett pedagogiskt sätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Orkla Confectionery & Snacks med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Maria Gerle tfn 073-303 30 24.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

logga
Sales Controller (vikariat) till Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Prodiem