ekonomijobb.se

Riskmanager till en av Sveriges största storbanker

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-19

Ansök nu

Riskmanager till en av Sveriges största storbanker

Vill du bli en nyckelspelare i en spännande transformationsresa för att bli den mest datadrivna banken i världen? Här kommer du in på ett växande IT-bolag med banklicens, där det finansiella landskapet går från affärsdriven IT till IT-driven affär. För att du ska gå vidare i processen är det viktigt att du motiverar ditt intresse i motiveringsrutan. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

I den här rollen kommer du sitta i vår kunds nybyggda lokaler intill Mall of Scandinavia. Här får du möjlighet att kunna utnyttja restaurangen, gym samt härliga ytor såsom en takterrass. Dina kollegor karaktäriseras av en hög och bred kompetens inom IT och med en stor vilja att förbättra och utveckla. IT drivs i kortare sprint med smidiga arbetssätt, vilket säkerställer en snabb leverans och ett värde i linje med kundernas och affärernas behov. Teamwork och ledarskap är avgörande för banken, och här omges du av människor som vill växa. Här finns utrymme för dig med långsiktiga ambitioner inom IT, då du hamnar i ett sammanhang där inkludering och engagerade medarbetare är centralt.

I den här processen tillämpar vi

 • Kreditupplysning, vilket vi på Academic Work kommer instruera vidare kring vid anställning.

 • För denna process krävs ett utdrag ur belastningsregistret.

För att du ska vara aktuell i processen uppmanar vi dig beställa ett belastningsregister i samband med att du skickar in din ansökan här och skicka till registerutdrag@polisen.se eller med post till Rikspolisstyrelsen, Box 757, 981 27 Kiruna. Öppna inte detta kuvert. Öppna inte kuvertet när du fått hem detta.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

 • Planera och utföra strategier kopplade till Credit risks
 • Samordning och kontroll av implementering och underhåll av operativa riskpolicys inom IT
 • Analysera aktiviteter, verktyg och incidenthantering i förhållande till operativa risker lokalt
 • Arbeta med riskbedömningar inom IT-området
 • Kontinuerligt samarbete med andra operativa riskhanterare lokalt

Utöver dessa arbetsuppgifter kommer du här att erbjudas en tjänst där du kommer utvecklas. Självklart vill vi på Academic Work kunna rekommendera dig vidare och vara en referens, där även kundföretaget kommer vara en tung referens att ha med sig vidare.

Vi söker dig som

 • Du har minst 3 års erfarenhet av en liknande roll
 • Kan kommunicera obehindrat I svenska och engelska, då det är i de språken som kommunikationen sker på banken.

Det är även en stor fördel om du kan SAS-programmering och om du har erfarenhet av att arbeta med Data Science.

Som person karaktäriseras du av en vilja och förmåga att känna in samt arbeta väl med dina kollegor. Detta märks i din dialog och positiva framtoning. Vidare har du lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och när du väl kommit in i allt brinner du för att utveckla och förbättra. Du kommer med egna förslag och initiativ. Där andra ser problem identifierar du lösningar. Slutligen skulle du bäst beskriva dig själv och ditt arbetssätt som självständig, men du är inte rädd för att fråga eller säga till när du inte förstår.

Övrig information

 • Start: omgående enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, långsiktigt

 • Placering: Stockholm, Arenastaden

 • Övrigt: För den här tjänsten kommer vi begära ett belastningsutdrag samt utföra en kreditkontroll. Utöver det kommer du som anställs att skriva på ett separat sekretessavtal.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Riskmanager till en av Sveriges största storbanker

Academic Work