ekonomijobb.se

Riskanalytiker/ Matematiker

Ort
Utgår

2019-12-17

Ansök nu

Riskanalytiker/ Matematiker

Avdelningen Risk Management LFAB utgör ett stöd åt styrelse, VD och övrig ledning att upprätthålla ett effektivt riskhanteringssystem. Risk Management stödjer bolagen avseende utformningen av riskhantering och tar vid behov initiativ till åtgärder. Inom Risk Management är vi för närvarande knappt 30 medarbetare. Vi söker nu en medarbetare med fokus på sakförsäkring.

Om jobbet
Vi söker en riskanalytiker med specialisering mot sakförsäkring som kommer att arbeta med riskhantering för sakförsäkringsverksamheten inom Länsförsäkringar AB. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegor med angränsande ansvarsområden och bistå med modellering, beräkning och uppföljning av risker inom sakförsäkring. Länsförsäkringar har en, av Finansinspektionen, godkänd intern modell för beräkning av kapitalkrav för marknadsrisk och sakförsäkringsrisk och du kommer framförallt att arbeta med Länsförsäkringars interna modell för sakförsäkringsverksamheten. Som riskanalytiker inom detta specialistområde är du Risk Managements egen expert inom modellering av sakförsäkringsrisker, men kommer även att kunna arbeta med marknadsrisker samt övriga risker.  

Arbetet kommer vara väldigt varierande med både löpande analys och rapportering samt drivas av initiativ i verksamheten. Du kommer att jobba nära andra experter på Risk Management i ett dynamiskt team med hög grad av självledarskap. Du förväntas ta egna initiativ och komma med egna tankar och idéer.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning med inriktning på försäkringsmatematik, t.ex. aktuarieutbildning, civilingenjörsutbildning eller motsvarande
  • Flerårig arbetslivserfarenhet från en aktuarieenhet eller riskenhet inom ett försäkringsbolag
  • Goda kommunikationsegenskaper
  • Erfarenhet från sakförsäkring
  • Erfarenhet från praktiskt arbete inom Solvens 2 är meriterande

Vem är du?
Du är professionell i ditt tillvägagångssätt och är en lagspelare med stor integritet utan att vara prestigefull. Du är inte rädd för att ge proaktiva råd till verksamheten när du finner det lämpligt. Du kan också identifiera förbättringsbehov och föreslå eller genomföra förändringar internt på Risk Management när du finner det påkallat. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, att kommunicera pedagogiskt och på mottagarens villkor är en självklarhet för dig.

Om oss
Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Dela detta jobb

Riskanalytiker/ Matematiker

Länsförsäkringar AB