ekonomijobb.se

Om rollen

Avdelningen Risk Management utgör ett stöd åt styrelse, vd och övrig ledning att upprätthålla ett effektivt riskhanteringssystem. Inom Risk Management är vi för närvarande ca 27 medarbetare. Risk Management stödjer bolagen avseende utformningen av riskhantering och vid behov ta initiativ till åtgärder. Vi söker nu en ny medarbetare med inriktning och fokus på marknadsrisk.

Länsförsäkringar är det enda försäkringsbolag i Sverige som har fått godkänt för att använda sin egen modell för marknadsrisker för kapitalkravsberäkningar, vilket ställer höga krav på modellförvaltning och modellteknisk kunskap. Vi söker nu en riskanalytiker med specialisering mot marknadsrisker som kommer fungera som en koordinerande expert på sitt område. Som riskanalytiker inom detta specialistområde är du Risk Managements egen expert inom modellering av marknadsrisker och förvaltningsfrågor och förväntas därmed bistå resten av gruppen med utredningar, analyser och effektberäkningar men även ta en aktiv roll i modellförvaltningsstrukturen. Mycket av analysarbetet kommer att göras i olika former av ad hoc verktyg varpå viss programmeringskunskap är meriterande.

Arbetet kommer vara väldigt varierande och drivas av de initiativ som verksamheten tar inom sin förvaltning eller av tillsynsmyndigheten. Runt dig kommer det finnas både tekniska experter på modeller och kapitalförvaltning. Man jobbar nära eller som en del av analys teamet och ingår i ett team med bred expertkompetens och extremt bra sammanhållning. Vi arbetar aktivt med självledarskap och du förväntas ta egna initiativ och komma med egna tankar.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom finansiell ekonomi eller motsvarande
  • Flerårig arbetslivserfarenhet från kapitalförvaltning och/eller risk management
  • Goda kommunikationsegenskaper och kontaktsökande
  • Erfarenhet från försäkringsverksamhet och i synnerhet Solvens 2 är meriterande

Du är professionell i ditt tillvägagångssätt och är en lagspelare med stor integritet utan att vara prestigefull. Du är inte rädd för att ge proaktiva råd till verksamheten när du finner det lämpligt. Du kan också identifiera förbättringsbehov och föreslå eller genomföra förändringar internt på Risk Management när du finner det påkallat. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, att kommunicera pedagogiskt och på mottagarens villkor är en självklarhet för dig.

Om bolaget

Länsförsäkringar AB har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering. Läs mer på http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Vi svarar gärna på dina frågor

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryterare Marcus Ström på telefon 070 857 50 05 eller marcus.strom@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast. Sök tjänsten här http://talentsofsweden.se/jobb/671-riskanalytiker-till-lansforsakringar-ab/

Anställningsform
Tillsvidare
 

Sista ansökningsdag:
2020-01-31
 

Arbetsplats
Stockholm
 

Kontaktperson

Linnéa Niklasson 

Facklig representant Forena

08-588 413 81

Anna Sandqvist 

Kontaktombud SACO

08-588 416 50

Riskanalytiker marknadsrisk till Risk Management

Ort
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb