ekonomijobb.se

Risk Reporting Analyst till If Skadeförsäkring AB

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-07-01

Ansök nu

Risk Reporting Analyst till If Skadeförsäkring AB

Lockas du av att tillhöra en nordisk och kompetent försäkringsorganisation som löpande driver utvecklingsprojekt med fokus på kvalitet och förbättring av processer? Söker du en bred och spännande roll med fokus på kvantitativ rapportering och analys? Och vill du arbeta i ett mycket trevligt och ambitiöst team med en stark team-anda? Läs då vidare!

Detta söker vi

Vi söker nu en Risk Reporting Analyst till avdelningen Solvency & Capital reporting. I rollen kommer du att bli del av den grupp som arbetar med Ifs interna och externa kvantitativa Solvens II (QRT)-rapportering. Här får du en möjlighet att kombinera framtagande av kvantitativa rapporter till ledning och myndigheter, regelverkstolkning, utvärdering och analys. Genom att vara en del av den kvantitativa och till viss del kvalitativa rapporteringen får du också möjlighet att öka din förståelse för Ifs kapitalhantering och hur vi på så vis skapar trygghet för våra försäkringstagare. I arbetet kommer du att ha många kontaktytor internt inom Corporate Accounting, Risk Management, kapitalförvaltning, IT samt försäkringsverksamheten.

Som Risk Reporting Analyst kommer du att bli en del av Solvency & Capital reportingsteamet som består av 5 personer. Teamet är en del av Corporate Accounting som är totalt 15 personer och ingår i CFO organisationen. Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen:

  • Kvartals och årsvis rapportering av QRTer till Finansinspektionen.

  • Analys av balansräkning för intern rapportering till CFO och andra enheter.

  • Ansvar för processen kring QRT-rapportering av reservsättning.

  • Medverka i den kvalitativa rapporteringen inom sitt ansvarsområde (SFCR, RSR).

  • Övervaka regelverksefterlevnad inom Solvens II och implementera det i rapporteringen.

  • Processutveckling och medverkan i projekt inom ansvarsområdet.

  • Agera som kravställare samt vara delaktig i projekt kopplade till rapportering.

  • Ad hoc-arbete och projekt inom ovan nämnda områden

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, helst med inriktning mot redovisning. Därefter har du minst tre års erfarenhet från arbete på försäkringsbolag med Solvens II, från bank med Finrep/Corep alternativt från revisionsbyrå som riskkonsult eller revisor med inriktning mot finansiella bolag. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är en kvalitetsmedveten person med förmågan att arbeta på ett strukturerat och grundligt sätt. Du är bra på att se till helheten och dra samband utifrån ett analytiskt perspektiv. Att ta ansvar för ditt arbete är något som du är van vid och du ser dig själv som en typisk ”doer” som gillar slutföra dina arbetsuppgifter. Samtidigt har du en god samarbetsförmåga och inser vikten samt nöjet av att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar If Skadeförsäkring med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,7 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Våra 7 900 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi försäkrar det som är värdefullt i livet. Läs mer på www.if.se

Dela detta jobb

Risk Reporting Analyst till If Skadeförsäkring AB

Prodiem