ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Risk Officer till Bluestep Bank

Ort
Utgår

2022-12-28

Ansök nu

Risk Officer till Bluestep Bank

Vi på Bluestep Bank brinner för att fler människor ska kunna ta bolån. Att planer, drömmar och mål ska kunna gå i uppfyllelse oavsett vem man är. Vårt mål är att ansvarfullt öka finansiell inkludering i samhället genom att bejaka våra kunders olikheter och fokusera på deras framtida potential.

Hos oss blir du del av en inkluderande och öppensinnad kultur, som präglas av passion och innovation, där vi vågar utmana och förändra. Vi tror på värdet av intern inkludering och värdet av olika perspektiv. För rätt person finns det goda möjligheter till en spännande karriär.

Välkommen som du är.

Vi söker nu efter en Risk Officer till vårt huvudkontor i Stockholm

Din roll

Som Risk Officer i riskhanteringsfunktionen (andra försvarslinjen) är du oberoende från bankens affärs- och supportverksamhet och kommer att arbeta brett med samtliga risker som Bluestep Bank exponeras för. Riskhanteringsfunktionen består av tre personer, och som Risk Officer kommer du att rapportera till bankens CRO.

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att:

  • Vara delaktig i att vidareutveckla Bluestep Banks riskhanteringsramverk och riskfunktion.
  • Ge råd och stöd till styrelse, ledning och verksamheten samt hålla riskutbildningar.
  • Vara delaktig i riskrapportering till styrelse, VD, ledningsgrupp, kommittéer samt externa parter som FI, investerare och marknaden.
  • Arbeta med riskrelaterade frågor på en övergripande nivå, med särskilt fokus på operativa risker (innefattande NPAP, informationssäkerhet, utläggning av verksamhet) och hållbarhetsrelaterade risker.
  • Utföra oberoende riskkontroller och övervakning av risker.
  • Förstå och hålla dig uppdaterad på nya och förändrade regelverk som rör riskhantering och som påverkar bankens verksamhet.

Din profil

Vi söker dig som med akademisk examen inom ekonomi eller juridik och minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet från bank- eller försäkringsbranschen. Troligen arbetar du idag i en liknande bred roll med riskhantering på bank eller försäkringsföretag, eller som konsult, och vill nu ta nästa kliv med att få mer ansvar och arbeta hos en dynamisk och snabbt växande bonlåneaktör. Vi söker dig som behärskar riskhantering avseende operativa risker samt har erfarenhet från verksamhetskontinuitet, informationssäkerhet och hållbarhetsrelaterade frågor. Har du även erfarenhet av arbete med tolkning och tillämpning av finansiell reglering är detta meriterande.

Som person är du prestigelös, driven och proaktiv med ett strukturerat arbetssätt. Rollen kräver ett lösningsorienterat och pragmatiskt arbetssätt med god kommunikativ och affärsmässig förmåga och att du trivs med att arbeta nära affärsverksamheten och ledningen. Det är samtidigt viktigt att besitta hög integritet och att kunna arbeta självständigt. Du kommunicerar och skriver obehindrat på såväl svenska eller norska, som engelska.

Swedsec-licens med inriktning mot bolån är meriterande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Linda Sjöhagen på tfn 073 641 88 81 eller linda.sjohagen@sharprecruitment.se

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

 

 

 

Dela detta jobb

Risk Officer till Bluestep Bank

Sharp Recruitment & Consultants