ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Risk och Compliance, för Sparbankerna på Ostkusten

Ort
Utgår

2021-12-17

Ansök nu

Risk och Compliance, för Sparbankerna på Ostkusten

Vi behöver dig som helhjärtat vill bidra till att stärka sparbankernas position som stabila, marknadsledande och kundnära banker med stort engagemang för de lokala samhällen där bankerna verkar. Vill du vara med och utveckla bankernas långsiktiga arbete kring riskhantering och efterlevnad av lagar och regler så är detta ett jobb för dig!

Vilka är vi?           

Ostkustens Risk och Compliance AB (Oroco) är ett dotterbolag till Tjustbygdens Sparbank som levererar kontrollfunktionstjänster till Sparbankerna i Kalmar län samt Valdemarsviks Sparbank och Sparbanken Gotland.  Tillsammans består bankerna av ca 270 medarbetare med en samlad affärsvolym om ca 90 miljarder kronor. I Oroco arbetar totalt åtta medarbetare med risk och compliance i andra försvarslinjen. Vi utgör ett viktigt stöd för de 10 sparbanker som är våra uppdragsgivare. Hos oss värderar vi specialistkompetens högt och vi söker nu ytterligare en medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss.

Om tjänsten

Tillsammans med dina kollegor övervakar och kontrollerar du bankernas riskhantering och regelefterlevnad. Arbetet inkluderar bl a:

  • Regelbunden rapportering av identifierade risker och utförda kontroller till styrelser och VD:ar.

  • Omvärldsbevakning inom risk- och regelefterlevnadsområdet.

  • Genomförande av granskningar, analyser och kontroller avseende riskhantering och regelefterlevnad.

  • Tillhandahållande av råd och stöd i frågor rörande riskhantering och regelefterlevnad.

  • Stöd till utformning av styrdokument och ramverk.

  • Utveckling och genomförande av utbildningsinsatser.

Tjänsten är placerad i Västervik. Du behöver inte vara bosatt i anslutning till Västervik, men för att vara aktuell för tjänsten bör du ha möjlighet att resa inom de 10 bankernas verksamhetsområden och besöka vissa banker kontinuerligt.

Om dig

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning, gärna inom ekonomi eller juridik. Du har en god förståelse för bank och finans, antingen genom att ha arbetat inom branschen eller genom ett gediget intresse av den. Du kan uttrycka dig väl i svenska när det gäller tal och skrift och du besitter goda kunskaper i engelska. Körkort är ett krav.

Dina personliga egenskaper är av största vikt. Vi söker dig som är analytisk och granskande i ditt sätt att ta dig an uppgifter. Du har lätt för att presentera komplicerade fakta och underlag för dina uppdragsgivare på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du arbetar självständigt och är van vid att planera och strukturera ditt arbete. För att lyckas i denna roll är du en social och kommunikativ person som trivs med att träffa nya människor. Du har lätt för att samarbeta och tar dig an ditt uppdrag med engagemang och stor förståelse för din uppgift och för verksamhetens bästa. Självklart finns ett genuint intresse för att hålla dig uppdaterad och påläst om vad som är nytt inom ditt gebit.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett självständigt och fritt arbete där du får möjlighet att samarbeta med de olika bankernas personal, styrelser och VD:ar, samt utvecklas tillsammans med de specialister som blir dina kollegor.

Vill du veta mera eller skicka in din ansökan

Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-14. Har du frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Henrik Andersson på tel.nr 0490-81 51 37 eller Personalchef Laila Werme på tel.nr 0490 - 81 51 42. Mer om Tjustbygdens Sparbank hittar du på www.tjustbanken.se.

Dela detta jobb

Risk och Compliance, för Sparbankerna på Ostkusten

Tjustbygdens Sparbank