ekonomijobb.se

Risk Manager med inriktning informationssäkerhet till Carnegie

Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-08

Ansök nu

Risk Manager med inriktning informationssäkerhet till Carnegie

Vi söker en Risk Manager med erfarenhet av informationssäkerhet, cyber risk och digitalisering till vår riskavdelning inom området operativ risk. På Carnegie jobbar du nära kärnverksamheten i en dynamisk miljö med goda utvecklingsmöjligheter och stort eget ansvarstagande.  

Om riskavdelningen

Carnegies riskavdelning är organiserad i två grupper – finansiell risk (marknads-, kredit och likviditetsrisk) och icke-finansiell risk (operativ och strategisk risk).

Gruppen för icke-finansiell risk är en centraliserad funktion som arbetar med riskkontroll i samtliga av koncernens kontor. Icke-finansiell risks huvudsakliga uppgift är att identifiera, kontrollera, värdera och rapportera risker i verksamheten. Vi arbetar nära verksamheten i såväl stödfunktioner som affärsområdena och ger även stöd i att ta fram och implementera åtgärder och rutiner i syfte att stärka processer och kontroller.

Din roll hos Carnegie

Du kommer att leda arbetet med att utveckla riskavdelningens arbetssätt vad gäller informationssäkerhet, identifiera relaterade risker, utvärdera och testa de interna kontrollerna samt rapportera förbättringsmöjligheter. Arbetet sker i nära samarbete med andra kollegor inom risk såväl som CISO, IT-avdelningen och övriga affärsområden både i och utanför Sverige.

Du kommer även ansvara för andra områden utan direkt anknytning till informationssäkerhet. Exempelvis kommer du leda självutvärderingar i workshopsform, följa upp incidenter och åtgärder, analysera risker i nya produkter och initiativ, driva/delta i förbättringsprojekt samt hålla i utbildningar för verksamheten inom riskområdet.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder en bred roll i en dynamisk arbetsmiljö. I Carnegie kommer du nära kärnverksamheten med möjlighet att genom egna insatser kunna påverka resultat. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med utrymme för egna initiativ och stort ansvarstagande.

Dina egenskaper och kvalifikationer

Vi söker personer med en kandidat- eller magisterexamen, troligtvis inom ekonomi, ingenjörsstudier, systemvetenskap, informationssäkerhet eller liknande. Du har minst 3 års erfarenhet av liknande uppgifter från bank, värdepappersbolag eller konsultfirma.

Du har ett stort intresse för IT och har erfarenhet av att arbeta med intern kontroll samt i projektform. Du pratar och skriver svenska och engelska flytande.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är leveransinriktad, affärsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. Då du kommer arbeta nära verksamheten är det viktigt att du är prestigelös, kommunikativ och kan anpassa ditt förhållningssätt beroende på vem du pratar med. Vi söker dig som har hög integritet, är flexibel och har en positiv inställning samt gillar att arbeta i en högpresterande miljö.

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Carnegie med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se och inte via "Ansök" längst ner i annonsen. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström 070-471 59 14 om du har några frågor. 

Varmt välkommen med din ansökan!                 

Om Carnegie

Carnegie är en av Nordens främsta finansiella rådgivare och förvaltare. Våra olika verksamheter tillhör, var för sig, marknadsledarna inom sitt respektive område och tillsammans bygger enheterna en värdeskapande affärsdynamik för våra kunder. På Carnegie arbetar experter inom Corporate Finance, aktieanalys och aktiemäkleri samt specialister inom förmögenhetsförvaltning. Vår kultur präglas av drivna och målinriktade medarbetare med ett entreprenöriellt sinne och affärsfokus. Att arbeta på Carnegie ställer höga krav i form av engagemang, initiativförmåga och eget ansvar, men ger också goda utvecklingsmöjligheter.

 

Dela detta jobb

Risk Manager med inriktning informationssäkerhet till Carnegie

Carnegie Investment Bank AB