ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.


Till huvudkontoret i centrala Stockholm söker vi nu en Risk Controller som med driv och engagemang vill vara med att påverka och bidra till utvecklingen av funktionen Risk Control. 

Om rollen
Risk Control är en rådgivande och samordnande funktion med ansvar för att utveckla arbetssätten för att identifiera, mäta, analysera och kontrollera våra företagsövergripande strategiska, operationella och finansiella risker samt för att kontrollera efterlevnad av våra policyer och regelverk. Risk Control är sen några år inne i en förändringsprocess vilket gjort att efterfrågan på expertisen inom företaget ökar kontinuerligt. Här kommer du få möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten. Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Stödja chefer och ledare med att utifrån lagar, interna regler, riktlinjer och processer identifiera, mäta, analysera och kontrollera företagets operationella risk- och kontinuitetshantering 
  • Samla in och analysera konsoliderade data avseende olika typer av risk samt hanterar modeller för riskvägning och allmänna frågor om riskstyrning och riskinformation. 
  • Stödja Riskansvarig i Risk Controls leveranser till interna och externa intressenter 
  • Bidra till samordning av Risk Control med övriga tillförsäkransfunktioner 
  • Bidra till att utveckla effektiva beslutsprocesser som möter Risk Controls behov 
  • Medverka i projekt inom ansvarsområdet för Risk Control 
  • Stödja verksamheten med expertis inom interna kontroller  
  • Agera rådgivande till verksamheten i frågor kring risk- och kontinuitetshantering 
  • Aktivt bedriva omvärldsbevakning 
  • Följa upp väsentliga iakttagelser gjorda av internrevisionen 

Om dig
Du är civilekonom, civilingenjör eller har motsvarande kompetens och har några års erfarenhet (3–5 år) från liknande roll från en större koncern och/eller som konsult från någon av de större firmorna. Du har erfarenhet av utveckling av processer och arbetssätt. En stark drivkraft är att vilja utveckla och att vilja utvecklas samt ett genuint intresse för arbete med risk. Meriterande är erfarenhet från detaljhandel eller icke-finansiell verksamhet. 

Som person har du hög personlig integritet och förmåga att skapa förtroende och bygga relationer. Du är organiserad, planerad, proaktiv och analytisk. Du har det driv som krävs för att arbeta självständigt i rollen och du kan på ett pedagogiskt sätt kommunicera med dina kollegor. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Om oss  
Du ingår i gruppen Risk Control om två personer och rapporterar till Chefscontroller. Totalt är det 12 personer i Controllergruppen där även Business Control ingår. Du kommer därutöver samarbete med samtliga delar i företaget - allt från Företagsledningen till enskilda specialister. 

Om din utveckling på Systembolaget 
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen. 

Kontakt  
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Caroline Hammarsten på telefonnummer 072 070 06 59 eller via mail caroline.hammarsten@systembolaget.se

Ansökan  
Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 januari. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller brev. 

-------

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se omsystembolaget.se.

 

Logga

Risk Controller till huvudkontoret på Systembolaget

Företag Systembolaget
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-20

Ansök nu

Dela detta jobb