ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Regional Business Controller till Internationella Engelska Skolan

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-12-24

Ansök nu

Regional Business Controller till Internationella Engelska Skolan

Har du en önskan om att vara med och arbeta med Sveriges framtid och göra skillnad i en organisation där det märks? Nu söker Internationella Engelska Skolan en Regional Business Controller som vill förstärka deras Business Control team! Om du vill komma till ett expansivt bolag där du får vara med att påverka tillväxtresan framåt, och samtidigt vara en del av ett team där varje lagspelare uppskattas – kan denna roll vara din nästa utmaning!

IES befinner sig i en expansiv fas och planerar fortsatt tillväxt genom nyöppnande av skolor. Till följd av detta behöver nu finansteamet utökas med en Regional Business Controller. Vi söker dig som vill arbeta i en bred och affärsnära roll med goda förutsättningar att vara med och påverka där du kommer arbete med såväl operativa som strategiska frågor.

Detta söker vi          

För tjänsten som Regional Business Controller söker vi dig som lockas av en bred och affärsnära roll. Du kommer agera bollplank gällande ekonomiska frågeställningar till regionchefer, rektorer samt ledning, där din analytiska förmåga kommer uppskattas! Vidare kommer du vara delaktig i att utveckla och driva uppföljning och analys av verksamheten framåt. I rollen kommer du vara ansvarig för delar av management rapporteringen, arbeta med ekonomistyrning inklusive att driva budget- och prognosprocessen samt framställa analyser, speciellt avseende investeringar.

Du kommer även att medverka i diverse projekt, bland annat arbete kopplat till värderingar och business cases samt löpande processutveckling/systembyten. Du kommer att arbeta nära Regional Directors, Head of Property Management och Head of Business Control/Deputy CFO till vilken du också rapporterar. Tjänsten är placerad på Internationella Engelska Skolans huvudkontor i Täby.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • Managementrapportering till ledning

  • Arbeta med uppföljning och analys av intäkter, kostnader samt investeringar

  • Ta fram presentationer och beslutsunderlag till ledning

  • Utveckla och delaktig i budget- och prognosarbetet

  • Stötta verksamheten, främst Regional Directors och rektorer, i frågor inom ditt område

  • Aktivt delta i löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom ekonomi och därefter några års erfarenhet inom området Business Control. Du kan även ha erfarenhet från Transaction Services eller ha en bakgrund inom Due Diligence, Corporate Finance eller liknande. Det viktigaste är att du känner dig stark i arbetet med budgetprocesser, prognoser och analyser samt har erfarenhet av att driva förändringsprojekt. Du har god systemvana och är inte främmande för arbete i Office-paketet, i synnerhet Excel och PowerPoint. Då skolorna främst arbetar i Google miljö är det även meriterande om du har erfarenhet av Google Docs, Sheets samt Slides.

Du som person

För att lyckas i den här rollen är du en driven, målfokuserad och analytisk person. Du samarbetar väl med andra och gillar att ha inflytande och utrymme att påverka inom ditt område. Vidare motiveras du av att arbeta med komplexa uppgifter och problemlösningen kring dessa. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och strävar aktivt efter att bidra till verksamhetens utveckling. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du kommer ha flertalet kontaktytor inom organisationen, så det är viktigt att du är en lagspelare med en god kommunikativ förmåga. Att driva dina egna projekt i hamn och samtidigt arbeta i nära ett samarbete med kollegor för att nå gemensamma mål är något som du motiveras av.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Internationella Engelska Skolan med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Sophia Lorentzon på Prodiem, tfn 073-344 20 01 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Regional Business Controller till Internationella Engelska Skolan

Prodiem