ekonomijobb.se

logga

Regelverksspecialist sökes till försäkringsbolag

Företag Jurek
Ort
Utgår

2020-12-16

Ansök nu

Regelverksspecialist sökes till försäkringsbolag

Arbetsbeskrivning

Till vår kund söker vi nu en erfaren regelverksspecialist som kommer ingå i regelverksgruppen inom ekonomi&finans. 

Gruppen består av åtta regelverksspecialister med olika kompetens- och fokusområden. Inom sitt ansvarsområde utförs arbetsuppgifterna självständigt, men man samverkar med specialistkollegor inom och utanför gruppen för att säkerställa en relevant och kvalitetssäkrad analys.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bevaka, tolka utföra konsekvensanalyser av nya och ändrade regelverk
  • Upprätta normgivande instruktioner som rör finansiell och myndighetsrapportering
  • Utredning av regelverksfrågor
  • GAP-analyser
  • Kvalitetssäkra datakrav ur ett regelverksperspektiv

Ditt ansvarsområde avser svenska och internationella regler för bokföring, redovisning och extern finansiell rapportering. Arbetet kan även omfatta närliggande rapportering såsom hållbarhetsrapportering.

Vem är du?

Vi söker dig som har 5-10 års erfarenhet av regelverksanalys inom finansiell rapportering, redovisning och myndighetsrapportering för finansiella företag. Vi tror att du tidigare har jobbat inom försäkrings- eller banksektorn alternativt på en revisionsbyrå. Erfarenheter från finansinspektionen är meriterande.

Genom din arbetslivserfarenhet har du upparbetat förmågan att hantera och analysera nya regelverk och verksamhetsförändringar ur ett regelverksperspektiv.
Du har mycket god teoretisk kunskap om och praktisk erfarenhet från svenska och internationella redovisningsnormer, regler om bokföring, redovisningstillsyn och närliggande regler för annan extern finansiell rapportering. Du har också god kunskap om hur europeiska och svenska regler utformas.

Som person är du analytisk, kommunikativ, kvalitetsmedveten och en god teamplayer. Du har också mycket goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du har även god kunskap om Office-paketet och hanterar avancerade funktionaliteter i PowerPoint, Word, Excel och Outlook..

Du erbjuds

Du erbjuds ett konsultuppdrag hos ett av Sveriges större försäkringsbolag där du får en chans att jobba i ett av deras specialist team. Uppdraget har ett förväntat startdatum 1/12 och ett slutdatum 10/7-2021. Tjänsten är beläget hos kunden vars kontor är i centrala Stockholm.

Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Gabriel Spennare via mail: gabriel.spennare@jurek.se

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.

Dela detta jobb

logga
Regelverksspecialist sökes till försäkringsbolag

Jurek