ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsspecialist till Strängbetong

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-12-22

Ansök nu

Redovisningsspecialist till Strängbetong

Kundlogotyp

Är du intresserad av en framåtlutad och bred redovisningsroll med stora inslag av utvecklings- och teamarbete? Är du en relationsdriven och engagerad redovisningsspecialist som vill arbeta i en roll där du får driva egna projekt men också arbeta nära dina kollegor i ett sammansvetsat team? Vill du bidra med dina kunskaper? Om du dessutom vill ta steget till, eller trivs med att ha en central roll som specialist inom redovisning ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Strängbetong ska nu utöka sin ekonomifunktion med en Redovisningsspecialist. För tjänsten söker vi dig som vill ha en avancerad roll inom redovisning, med fokus på att säkerställa bokslut och rapportering. Som Redovisningsspecialist kommer du att ha ett tätt samarbete med Strängbetongs redovisningsansvarig och ni kommer tillsammans ansvara för att säkerställa effektiv och korrekt redovisning. Du kommer även att ha en viktig roll i att både driva och delta i diverse projekt samt löpande processutveckling och effektiviseringsarbete. Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och samtidigt agera expert, stöd och bollplank till berörda delar av verksamheten.

Tjänsten är placerad på Strängbetongs huvudkontor i Stockholm på Gjörwellsgatan 30. Du kommer att rapportera till Strängbetongs CFO.

Dina arbetsuppgifter

Som Redovisningsspecialist kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Stödja, koordinera, utveckla och säkerställa kvalitet i boksluts-, årsredovisnings- och rapporteringsarbete

  • Brygga mot Business Controllers i redovisningsfrågor

  • Kontakter med myndigheter, bank och revisorer

  • Intern kontroll

  • Stötta verksamheten i redovisning- och skattefrågor

  • Följa utvecklingen av redovisningsrelaterade regelverk samt säkra implementering i verksamheten

  • Utveckling av finansiella rutiner och processer

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du arbetar troligen som revisor eller redovisningsansvarig idag. Du har med framgång drivit interna utvecklingsprojekt inom redovisningsområdet. Det är mycket meriterande med erfarenhet av projektredovisning, successiv vinstavräkning och IFS men inget krav. Vidare har du ett intresse för system och ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra ditt arbete.

Du som person

För att trivas i tjänsten är du en strukturerad och kvalitetsmedveten person med högt detaljfokus. Du har god analytisk förmåga och trivs med komplexa uppgifter av varierande karaktär. Du är van att arbeta mot deadlines och inser vikten av att planera din tid och arbeta strukturerat. Du trivs i samarbetet med andra och strävar efter att bidra med din kunskap och kompetens där du kan. Du är initiativtagande och kommer gärna med förslag på förbättringar och effektivisering. Slutligen befinner sig Strängbetong i tillväxt och det är därför viktigt att du har en flexibel inställning och trivs i föränderliga miljöer där du får möjlighet att vara med och påverka.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strängbetong med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp, tfn 070 916 39 18 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Strängbetong är Sveriges ledande stombyggsföretag och vår vision är att skapa de vackraste, mest innovativa och hållbara samhällsmiljöerna i Sverige. Vi bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Strängbetong har idag sju produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 950 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement och omsätter ca 2,4 miljarder. Huvudkontoret finns i Stockholm. Strängbetong ingår i Consoliskoncernen som har 11 000 anställda och omsätter ca 15 miljarder SEK. Läs mer på strangbetong.se

Dela detta jobb

Redovisningsspecialist till Strängbetong

Prodiem