ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsspecialist till Praktikertjänst

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-09-01

Ansök nu

Redovisningsspecialist till Praktikertjänst

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad roll med kvalificerade redovisningsfrågor och göra detta i ett dynamiskt företag med intressanta tjänster som bidrar till hälsa och välbefinnande i samhället? Vill du utvecklas inom redovisningsområdet och vara del av ett ambitiöst och kunnigt team? Vill du dessutom arbeta i en stor och stabil koncern som bygger på personligt engagemang, eget ansvar och entreprenörsanda då är detta helt rätt för dig!

Detta söker vi

Nu söker vi dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll som Redovisningsspecialist. Dina arbetsuppgifter kommer att vara breda och omväxlande och beroende på intresse och erfarenhet kan det finnas stor möjlighet att fördjupa sig inom ett visst redovisningsområde. Arbetet innefattar månads-, tertial- och årsbokslut och framtagande av månadsrapporter för alla resultatenheter inom moderbolaget. En del av tiden går åt till att driva eller medverka i olika projekt i syfte att effektivisera och förbättra Praktikertjänsts processer och rutiner inom ekonomiområdet.

Du kommer att tillhöra gruppen koncernekonomi som är en del av Ekonomi- och finansavdelningen inom Praktikertjänst med totalt drygt 70 medarbetare. Koncernekonomi består för närvarande av fyra redovisningsspecialister för moderbolaget, en koncerncontroller samt två dotterbolagsekonomer. Den löpande redovisningen hanteras av andra enheter inom Ekonom- och Finansfunktionen. Koncernekonomi hanterar mer komplexa frågor inom redovisningsområdet som t ex moms, skatt och man arbetar med både extern- och internrevision.

Tjänsten är placerad på Praktikertjänsts huvudkontor i centrala Stockholm med möjlighet till visst distansarbete. Du rapporterar till två chefer för Koncernekonomi som har ett delat chefsansvar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Bokslut (månads, tertial och år)

  • Intern och extern rapportering

  • Moms- och inkomstdeklarationer

  • Delaktig i upprättande av årsredovisning (K3)

  • Intern kontroll, inklusive internrevision

  • Medverkan vid extern revision

  • Hålla sig uppdaterad inom redovisningsområdet (K3) samt vara delaktig i att förmedla och öka kompetensen internt

  • Utveckling av arbetssätt, processer och rutiner

Din bakgrund

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har kvalificerad erfarenhet av redovisning. Vi tror att du idag arbetar som Redovisningsekonom eller Redovisningskonsult och har en god förståelse för hela redovisningsprocessen där du varit delaktig vid årsbokslut och årsredovisningar eller gjort dem helt självständigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från medelstora till större bolag och har varit med i olika utvecklingsprojekt.

Du som person

För att trivas bäst i den här rollen ser vi en strukturerad person som arbetar kvalitetsorienterat. Du är en lagspelare, är lyhörd och av andra beskrivs du som en doer som driver ditt arbete från start till slut. Som person trivs du i en social miljö och har en genuin vilja att bidra med egna erfarenheter och insikter. Då du även kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet inom avdelningen är det också viktigt att du är en problemlösare som reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01.

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av Praktikertjänsts mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer Praktikertjänst.

Praktikertjänst har en affärsmodell som funnits i drygt 60 år, som innebär att företagets ca 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör Praktikertjänst till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård med en omsättning för 2021 om drygt 9 miljarder kronor och cirka 6 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även ett 15-tal dotterbolag. Läs mer om Praktikertjänst på www.praktikertjanst.se.

Dela detta jobb

Redovisningsspecialist till Praktikertjänst

Prodiem