ekonomijobb.se

Redovisningsspecialist till börsnoterade Nobia

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Redovisningsspecialist till börsnoterade Nobia

Är du intresserad av att utveckla dig redovisningstekniskt i ett börsnoterat bolag med höga ambitioner avseende kvalitet, digitalisering och kompetens? Då kan rollen som Redovisningsspecialist hos oss på Nobia vara din nästa utmaning.

Vad kan Nobia erbjuda dig?
På Nobia, och genom våra varumärken, skapar vi väldesignade, funktionella och känslomässigt tilltalande kök som möjliggör en hållbar livsstil och minskad klimatpåverkan. Utöver koncernens finansiella mål är Nobias övergripande målsättningar att bli kundernas förstahandsval överallt där vi är verksamma samt att vara ett ansvarstagande företag som det är attraktivt att arbeta för och investera i. Vi har nyligen påbörjat en större transformationsresa och kan erbjuda dig möjlighet att vara med på denna spännande resa framåt.

Rollen som Redovisningsspecialist är en bred roll med ansvar för redovisning och rapportering för moderbolaget som bas men också finansfrågor såsom värderingar av finansiella instrument, uppföljning och analys. Du kommer i denna roll även arbeta med skatteberäkningar och transfer pricing. I rollen som Redovisningsspecialist tillhör du gruppen ”Accounting parent-company & internal control” och är placerad på vårt huvudkontor på Blekholmstorget i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter                                                                                                                                                                                

  • Redovisning och rapportering för Nobia AB samt Treasury-bolaget

  • Agera som bollblank i IFRS-frågor och vara specialist avseende det

  • Analys och uppföljning av finansiella instrument samt IFRS-justeringar av dessa

  • Ansvarig för skatteberäkningen för moderbolaget

  • Säkerställa principer för transfer pricing

  • Samarbete med gruppfunktionen avseende vissa redovisningsfrågor

  • Aktiv i dialogen med externa revisorer

  • Kontinuerlig utveckling av processer och rutiner

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt solid RFR2 och IFRS kunskap.  För att lyckas i rollen behöver du gedigen kunskap om inkomstskatt samt grundläggande förståelse för treasuryverksamhet.  Du har ett genuint intresse för att utveckla processer och rutiner samt behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.  För att trivas hos oss behöver du vara driven och vetgirig, ha god analytisk förmåga samt en förmåga att växla mellan detaljfokus och en övergripande helhet. Självklart arbetar du strukturerat samt kvalitetsmedvetet och uppskattar att arbeta i team.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Nobia med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se,  Då intervjuer och urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.

 

Dela detta jobb

Redovisningsspecialist till börsnoterade Nobia

Mpya Finance AB