ekonomijobb.se

logga

Redovisningsekonom till Teknikföretagen

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2020-12-18

Ansök nu

Redovisningsekonom till Teknikföretagen

Logo

Teknikföretagen är den främsta företrädaren för svensk industri. Teknikföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som hjälper våra tusentals medlemsföretag att göra bättre affärer. Tillsammans står våra 4 200 medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export. Uppdraget är att ge företagen bästa möjliga konkurrenskraft. Vi som jobbar här bidrar på olika sätt till att stärka Sveriges viktigaste företag. Vill du vara med? Läs mer om företaget på www.teknikforetagen.se.

Tycker du att det vore intressant att arbeta med redovisning i en arbetsgivarorganisation? Motiveras du av utveckling och förändring? Lockas du av en roll där du är ett tydligt stöd till verksamheten i ekonomiska frågor? Då kan du vara Teknikföretagens nästa Redovisningsekonom!

Detta söker vi

Till Teknikföretagen söker vi nu en nyfiken, positiv och driven Redovisningsekonom som vill vara med och bidra till utveckling. Du kommer att tillhöra ett team på fyra personer som arbetar med redovisningen för Teknikföretagens samtliga bolag. I rollen som Redovisningsekonom kommer du vara en viktig del i arbetet kopplat till utveckling och effektivisering av processer och rutiner inom avdelningen.

I rollen kommer du att ha huvudansvar för kundreskontra och vara backup för leverantörsreskontra. Du kommer även ha ett bolagsansvar för ett eller ett par mindre bolag i koncernen där du ansvarar för hela kedjan. Ekonomifunktionen ser sig som en tydlig servicefunktion vilket innebär att rollen är bred och att du har många kontaktytor mot verksamheten där du bland annat hjälper till med att besvara frågor från organisationen men att du också är ett stöd inom ekonomi. Tjänsten är placerad på Teknikföretagens kontor i Stockholm på Storgatan 5 och du rapporterar till Ekonomichefen.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att innefatta:

  • Löpande bokföring /avstämningar
  • Ansvarig för kundreskontra och backup för leverantörsreskontra
  • Bokslutsarbete
  • Skatt- och momshantering
  • Agera stöd och bollplank mot verksamheten i ekonomiska frågor.

Då du kommer att vara en viktig del i utvecklandet av processer och rutiner inom avdelningen, vill vi att du har ett öga för förslag på förbättringar och effektiviseringar.

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du är i början av din karriär och att du har ca 3–5 års arbetslivserfarenhet som gett dig en trygghet inom ekonomiarbetets grunder och en förståelse för redovisningsprocessen. Troligen arbetar du idag som ekonomiassistent eller som redovisningsekonom. Vidare ser vi att du är en van Excel- och systemanvändare.

Du som person

För att bli framgångsrik i rollen som Redovisningsekonom ser vi att du är en person med energi och driv. Du tar ansvar för ditt arbete och är nyfiken på förbättring och utveckling och kommer med egna initiativ och förslag, inom just ditt område. Du ser till att saker och ting blir gjorda, trivs med varierande arbetsuppgifter och kan på ett självständigt sätt se var ditt fokus behöver vara. Vidare har du ett naturligt servicetänk, är bra på att kommunicera och trivs med att ha många kontaktytor. Rollen ställer även krav på att du är strukturerad och kvalitetsmedveten.

Vår värdegrund

Vi är Respekterande. Vi tar in varandras kompetenser och synpunkter, mellan kollegor och mellan avdelningar. 

Vi är Engagerande. Vi vet att vårt arbete har stor betydelse för industrin och för Sverige. Det är ett stort ansvar som ger oss energi och kraft.  

Vi är Professionella. Vi ska vara fokuserade på att nå bästa resultat och vara effektiva på vägen dit. Vi ser en stolthet i att vara professionella i arbetets alla delar.

Vi är Modiga. Vi vågar hitta nya och innovativa lösningar för att nå våra mål. Vi står upp för vår linje även när vi möter motstånd.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Teknikföretagen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Redovisningsekonom till Teknikföretagen

Prodiem