ekonomijobb.se

Studentlitteratur behöver förstärkning med en redovisningsekonom på sitt kontor i Lund. Efter att förvärvat nya bolag har flödena ökat och det behövs en duktig redovisningsekonom för en bred tjänst som kommer att ge en djupdykning i förlagsbranschens värld. Du kommer att arbeta i en roll som innebär en spännande mix mellan renodlat redovisningsarbete och det lite mer specifika området för förlagsbranschen – Royalties.

Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag.
I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kunskaps- och kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, grundades 1963 och finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 359 miljoner kronor och har 152 anställda. Läs gärna mer på www.studentlitteratur.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Du kommer initialt att vara anställd som ekonomikonsult på Brightby för att efter en tid gå över i anställning direkt hos Studentlitteratur förutsatt att samarbetet känns bra för båda parter.

Arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsekonom på Studentlitteratur kommer du att arbeta ungefär 60-70% med Royalties och 30-40% med redovisning/bokslut. Du kommer att vara tillhöra ekonomiavdelningen som innefattar redovisning, royalty, inköp, avtal och rättigheter och en bolagsjurist.

Arbetsuppgifterna kommer i stora drag att innefatta:

Ekonomi:

 • Momsredovisning
 • Behjälplig vid rapportering av månadsbokslut
 • Utbetalningar av arvode till externa uppdragstagare med A-skatt
 • Avstämning skatter och sociala avgifter för ovan nämnda uppgift
 • Ansvarig för månadsbokslut och rapportering för ett litet dotterbolag
 • Anläggningsregisterhantering
 • Behjälplig med övrigt sedvanligt förekommande arbetsuppgifter för en ekonomiavdelning

Royalty:

 • Licenshantering, manuell bokföring och inrapportering
 • Arvhantering (administrera royaltyrätten för arvtagare till författare)
 • Behjälplig med sammanställning av masterfilen vid den årliga royaltyutbetalningen

Är du rätt kandidat för rollen?
Då har du troligtvis:

 • Erfarenhet av löpande redovisning och bokslutsarbete
 • God förståelse för löneprocessen – arbetsgivar- och sociala avgifter
 • God kunskap i MS Excel
 • Minst gymnasieekonom eller motsvarande

Din erfarenhet kommer med fördel från redovisningsbyrå där du fått arbeta med helheten, från ”ax till limpa”. Att ha arbetat med löner och därmed skapat en god förståelse för själva processen med rapportering av skatter, sociala avgifter och AGI är något som är av stor vikt. Rollen innefattar inte löneadministration men i arbetet med utbetalningar och administration kring arvoden för externa uppdragstagare kommer det vara en stark fördel att ha tidigare kunskap om löner.

Som person trivs du när du får arbeta noggrant och systematiskt utifrån befintliga processer. Du är ansvarstagande och uthållig då mycket av arbetet är långsiktigt och kräver löpande uppföljning, avstämning och kvalitetssäkring. Extra roligt tycker du att det är när du även kan bidra med nya synsätt och vidareutveckla befintliga processer och arbetssätt.

Du vill utvecklas och är en person som gärna hittar och tar dig för nya utmaningar istället för att vänta på dem. För att trivas i rollen på studentlitteratur tror vi att du är glad och positiv till din person.

På Studentlitteratur erbjuds du en arbetsplatskultur präglad av:
– korta beslutsvägar
– Ledarskap som ger frihet och ansvar
– Långsiktighet och stabilitet

Start: Efter sommaren, augusti/september
Placering: Lund

Redovisningsekonom till Studentlitteratur

Företag Brightby
Ort
Kategorier
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Dela detta jobb