ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsekonom till Skandia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

Redovisningsekonom till Skandia

Kundlogotyp

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad och händelserik organisation där förändring står högt upp på agendan? Skandiakoncernen befinner sig mitt i en spännande transformation inom Finance med målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Finance Operations ansvarar för den legala finansiella rapporteringen och arbetar med målsättningen om en standardiserad och effektiv finansiell rapportering med hög kvalité i leveranser.

Detta söker vi

För tjänsten som Redovisningsekonom söker vi dig som är strukturerad och noggrann. Arbetet med Skandias leverantörsfakturaprocess är centralt i grupperingen, likaså löpande bokföring av händelser på bankkonton. Arbetsuppgifterna kräver en god förståelse av komplexa flöden, då det dagligen sker rättelser av felfällda händelser från bas-system till huvudbok. Vi ser gärna att du i denna roll är nyfiken, ansvarstagande och att du har lätt för att samarbeta då arbetet spänner över flera legala enheter inom koncernen.

Skandia startar under 2022 upp en etappvis implementering av ett nytt ekonomisystem, Workday, vilket kommer medföra att du får vara med och omarbeta befintliga rutiner.

Rollen rapporterar till Chef för Ekonomisupport som är en del av Finance Operations som består av 35 kollegor. Tjänsten är placerad på Skandias huvudkontor i centrala Stockholm.

Låter det intressant? Då kan rollen hos Skandia vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Löpande bokföra bankkontohändelser och stämma av bank

  • Arbeta med koncerninterna avräkningsuppdrag och likvidregleringar i ditt dagliga arbete

  • Utföra rättelser mot bassystemen

  • Löpande redovisning och periodavstämningar för huvudbokens reskontror

  • Dokumentera förändringar i rutiner

  • Arbeta med övriga arbetsuppgifter som hör till leverantörsfakturaprocessen

Din profil

Du har en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Vi ser att du tidigare har arbetat med stora transaktionsflöden samt att du har en grundläggande förståelse för hur olika kostnader redovisas. Erfarenhet från bransch är ett plus men inte ett uteslutande krav. Du har även goda kunskaper inom system som EnterpriseOne, Adra Match och olika betalsystem. Du behärskar svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Redovisningsekonom ser vi att du är en strukturerad och noggrann person som tar ansvar för ditt arbete. Du är organiserad och ambitiös samt motiveras av ansvar. Du är trygg med att arbeta i en komplex struktur och uppskattar ett brett gränssnitt. Skandia genomgår stora förändringar och du kommer få vara delaktig i utveckling av processer och rutiner och bör därför vara nyfiken och ta till dig förändringar på ett naturligt sätt. Vidare är du självständig och flexibel i ditt sätt att arbeta.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon på Prodiem 073-344 20 01 eller Caroline Björk på Prodiem tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Dela detta jobb

Redovisningsekonom till Skandia

Prodiem