ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsekonom till Skandia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-02-17

Ansök nu

Redovisningsekonom till Skandia

Kundlogotyp

Söker du ett nästa steg och vill arbeta på ett av Sveriges ledande bolaget inom pension och försäkring? Vill du komma till ett företag som värdesätter individuell utveckling och som nu befinner sig i en spännande förändringsfas inom Finance? Skandiakoncernen genomgår ett övergripande förändringsarbete inom Finance med syfte att skapa en modern organisation med en målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Inom Finance Operations, där vi är ansvariga för legal finansiell rapportering, arbetar vi med målsättningen om en standardiserad och effektiv finansiell rapportering med hög kvalité i leveranser. Förflyttningen omfattar allting från process, arbetssätt, information och systemlösningar.

Här kommer du tillhöra ett kompetent team och få möjligheten att arbeta med kvalificerad redovisning och rapportering. Rollen hos Skandia kommer vara bred och vi letar efter dig som vill bidra med kompetens och innovation för att tillsammans med Skandia växa och skapa en riktigt effektiv och flexibel finance funktion.

Detta söker vi

Vi söker nu en driven Redovisningsekonom till teamet inom Bokslut & Rapportering. Du kommer arbeta i en bred roll med fokus på extern finansiell rapportering för Skandias försäkringbolag. Du kommer få möjlighet att delta i bokslut och rapportering samt bidra med utveckling för att skapa moderna arbetssätt inom teamet. Som Redovisningsekonom kommer du tillhöra en grupp på 11 personer och rapportera till Redovisningschef inom Bokslut & Rapportering Försäkring. Då Skandia och Financefunktionen befinner sig i en stark förändringsresa kommer du även få chans att arbeta i projektgrupper med syfte att skapa en mer modern och effektiv organisation som bättre stödjer förändring.

Tjänsten är placerad på Skandias huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Delta i månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Delta i årsredovisningsarbete

  • Rapportering till myndigheter

  • Uppföljning och analys av bokslut

  • Säkerställa god intern kontroll i bokslut och rapportering

  • Kontakt med revisorer

  • Delta och driva utveckling av processer och rutiner för att skapa en modern och mer effektiv organisation

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter skaffat dig minst 2 års relevant arbetserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag som revisor eller redovisningsekonom och vi ser att du varit i en miljö med stora volymer och processer. Du känner dig trygg i din redovisnings- alternativt revisorskompetens och har varit delaktig i boksluts och rapporteringsprocessen samt är självgående och initiativtagande i arbetet. Slutligen har du ett stort systemintresse och besitter goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen har du ett genuint intresse för redovisning och rapportering och vi ser att du är flexibel, prestigelös och motiveras av att arbeta i en dynamisk miljö med förändring och innovation. Av andra betraktas du som en typisk ”doer” som trivs med att arbeta både högt och lågt. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur och är leveranssäker i ditt arbete. Att hitta lösningar och bidra med kunskap i diverse situationer är något som du motiveras av. Slutligen ser vi att du är en god kommunikatör som värdesätter att stötta och samarbeta med kollegor. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.Skandia.se

 

Dela detta jobb

Redovisningsekonom till Skandia

Prodiem